Επιβεβαιώθηκε ο αριθμός των πολιτών που απήχθησαν από την Χαμάς – Συνολικά 126 όμηροι Ισραηλινοί και αλλοδαποί

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (ΙDF), Ρίτσαρντ Χεχτ, γνωστοποίησε την Κυριακή ότι «επιβεβαιώθηκε» ο αριθμός των 126 πολιτών που απήχθησαν από την Χαμάς, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Επιπλέον, ανέφερε ότι στρατιώτες βρήκαν στην Λωρίδα της Γάζας νεκρούς ομήρους, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.

Ο Χεχτ δήλωσε ότι 286 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Αρχές του Ισραήλ ανέφεραν αρχικά ότι περίπου 150 Ισραηλινοί και αλλοδαποί κρατούνταν από την Χαμάς στη Γάζα, ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω όταν εντοπίστηκαν σοροί αγνοουμένων στο νότιο Ισραήλ και ενδέχεται να αλλάξει περαιτέρω.

Σύμφωνα με την Χαμάς, 22 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα. Η οργάνωση είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε ομήρους για κάθε απροειδοποίητο πλήγμα του Ισραήλ σε κατοικίες Παλαιστινίων.

Το άρθρο Επιβεβαιώθηκε ο αριθμός των πολιτών που απήχθησαν από την Χαμάς – Συνολικά 126 όμηροι Ισραηλινοί και αλλοδαποί εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 15/10/2023 ώρα 6:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.