Επιμένει ο Ερντογάν: Αναγνώριση του ψευδοκράτους για ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο

Επιμένει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην αναγνώριση του ψευδοκράτους, κάνοντας λόγο για τη “μόνη σωστή επιλογή” που θα είναι “η καλύτερη λύση για όλους” και για την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, που βρίσκονταν μαζί του στην πτήση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά ότι η αναγνώριση του ψευδοκράτους “είναι η σωστή επιλογή για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν διαρκή ειρήνη και ηρεμία στο νησί της Κύπρου. Οι πραγματικότητες του νησιού είναι προφανείς και η ΤΔΒΚ είναι η πιο συγκεκριμένη πραγματικότητα της Κύπρου. Για χρόνια, όσοι έχουν προσπάθησαν να αγνοήσουν την τουρκική παρουσία εκεί έχουν δοκιμάσει τα πάντα”.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ, ο Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην Κύπρο, εκτός από μια λύση δύο κρατών. Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα αγνοήσει ποτέ τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ.

“Ήρθε η ώρα για το σωστό βήμα, για να διαγραφούν όλα τα λάθη. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ θα αντισταθμίσει τα λανθασμένα βήματα που έγιναν από πολλά μέρη, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νησί της Κύπρου αξίζει να το θυμόμαστε με ειρήνη και ηρεμία, όχι με εντάσεις”, υπογράμμισε.

Το άρθρο Επιμένει ο Ερντογάν: Αναγνώριση του ψευδοκράτους για ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 26/09/2023 ώρα 6:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.