Επιστήμονες δημιούργησαν σπρέι από μέδουσες που εμφανίζει τα δακτυλικά αποτυπώματα σε 10 δεύτερόλεπτα

Η ομάδα επιστημόνων φαίνεται να έχει αναπτύξει μια καινοτόμα τεχνολογία για εγκληματολογικές έρευνες, χρησιμοποιώντας ένα σπρέι βασισμένο σε πρωτεΐνες που βρίσκονται στις μέδουσες.

Αυτή η τεχνολογία υπόσχεται να επιτρέπει την ταχεία και αποτελεσματική ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε εγκληματικές σκηνές.

Το σπρέι αυτό φαίνεται να έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα, όπως το ότι είναι υδατοδιαλυτό, έχει χαμηλή τοξικότητα, και δεν επηρεάζει την ανάλυση του DNA. Επίσης, η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε δακτυλικά αποτυπώματα που είναι μερικές ημέρες παλιά είναι ενδιαφέρουσα.

Η επιτυχία αυτής της τεχνολογίας μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες μεθόδους εγκληματολογικών ερευνών. Είναι θετικό που η ομάδα ερευνητών συνεργάζεται με εταιρείες με σκοπό την εμπορική διάθεση αυτής της τεχνολογίας, προκειμένου να γίνει προσβάσιμη στον ευρύτερο κόσμο.

Το άρθρο Επιστήμονες δημιούργησαν σπρέι από μέδουσες που εμφανίζει τα δακτυλικά αποτυπώματα σε 10 δεύτερόλεπτα εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 06/03/2024 ώρα 3:00 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.