Επιτυχής υλοποίηση προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών- εκπαιδευτικών – γονέων των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας

Επιτυχής υλοποίηση προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών- εκπαιδευτικών - γονέων των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες των μαθητριών/μαθητών των πληγεισών περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας και το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής της 1ης ΔΥΠΕ Αττικής του Υπουργείου Υγείας.

psihologiki ypostirixi 3Ειδικότερα, την Παρασκευή 15/9 στο Βόλο, το Σάββατο 16/9 στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και την Κυριακή 17/9 στη Λάρισα μεγάλος αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων-κηδεμόνων συμμετείχαν σε δια ζώσης συναντήσεις με στόχο την έκφραση και ανταλλαγή βιωμάτων, την επεξεργασία συναισθημάτων και την ψυχολογική υποστήριξη με βασική επιδίωξη τη διαχείριση κρίσεων. Αρχικά, οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε ομάδες και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.

psihologiki ypostirixi 2Στην επόμενη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ατομική και ομαδική on-line και δια ζώσης υποστήριξη σε μαθητές/μαθήτριες και γονείς, για όσο αυτό κρίνεται απαραίτητο, με ψυχολόγους του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, την καθηγήτρια, κα. Χατζηχρήστου Χρυσή και τους συνεργάτες της από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, αποσκοπώντας στη διαχείριση του στρες, την ενίσχυση της θετικής σκέψης και την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/Θμιας & Β/Θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 22/09/2023 ώρα 6:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.