Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας, τμήμα Μεσοράχη – Ελευθερές: Στο 25% το οδικό έργο που έπρεπε ήδη να έχει παραδοθεί – Παράταση 14 μηνών

Επ.Ο. Λάρισας - Καρδίτσας, τμήμα Μεσοράχη - Ελευθερές: Στο 25% το οδικό έργο που έπρεπε ήδη να έχει παραδοθεί - Παράταση 14 μηνών

Με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής χορηγήθηκε παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΕΠ.Ο. Λάρισας Καρδίτσας: Κατασκευή οδικού τμήματος από Ι/Κ Μεσοράχης έως Ι/Κ Ελευθερών», προϋπολογισμού 8.500.000 ευρώ.

Η παράταση είναι διάρκειας 421 ημερών, «με αναθεώρηση για τις υπολειπόμενες εργασίες και ο νέος χρόνος παράδοσης μεταφέρεται για τις 31 Μαΐου 2025.

Επί του προϋπολογισμού του έργου ο ανάδοχος που το ανέλαβε είχε προσφέρει έκπτωση 51,08%. Η σύμβαση υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2022. Υπήρξε μία εξάμηνη επιμήκυνση και τώρα υποβλήθηκε αίτημα παράτασης.

Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί το 25% του έργου και ως λόγοι της καθυστέρησης αναφέρονται οι εξής:

-Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και απόδοση των τμημάτων.

-Καθυστερήσεις στην ανταπόκριση των οργανισμών ΟΚΩ (ΔΕΥΑΛ, ΔΕΔΔΗΕ και COSMOTE) για την διενέργεια των απαιτούμενων εργασιών μετατόπισης, με συνέπεια να οδηγούν σε πρόσθετες καθυστερήσεις στην βασική εργολαβία.

-Βλάβη σε υπόγεια δίκτυα internet και ανάγκη μετατόπισης

-Επιπτώσεις από καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias

-Άλλα καιρικά φαινόμενα που δεν επέτρεψαν την ομαλή διεξαγωγή εργασιών

Η απόφαση για την χορήγηση παράτασης ελήφθη ομόφωνα.

Το έργο περιλαμβάνει:

-Διαπλάτυνση του τμήματος της Επ.Ο. Λαρίσης – Καρδίτσας στο τμήμα από Ι/Κ Μεσοράχης έως Ι/Κ Ελευθερών μήκους 2,15 χλμ.

-Κατασκευή παράπλευρων οδών κυκλοφορίας.

-Τροποποίηση του υφιστάμενου Ι/Κ Μεσοράχης σε κυκλικό και την προσαρμογή του στη νέα τυπική διατομή του νέου τμήματος Ι/Κ Μεσοράχης – Ι/Κ Ελευθερών.

-Προσαρμογή του υφιστάμενου Ι/Κ Ελευθερών στη νέα τυπική διατομή του νέου τμήματος Ι/Κ Μεσοράχης – Ι/Κ Ελευθερών.

Για την κύρια αρτηρία εφαρμόζεται τυπική διατομή κύριας οδού με 2+2 λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 7,00m+7,00m και αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στον άξονα της αρτηρίας.

Το παράπλευρο δίκτυο είναι διπλής κατεύθυνσης διατομής 1+1 λωρίδων κυκλοφορίας πλάτους 3,25m με σταθεροποιημένο έρεισμα.

Π.Κ.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 10/04/2024 ώρα 9:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.