Ειδήσεις

Ερντογάν: Η στάση μας σχετικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι πολύ σαφής

Ερντογάν: Η στάση μας σχετικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι πολύ σαφής
«Αν δεν κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να εκπληρώσουν τους όρους μας, θα παγώσουμε τη διαδικασία», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στους πολίτες μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας ότι «θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι θα παγώσουμε τη διαδικασία εάν δεν κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να εκπληρώσουν τους όρους μας. Ως Τουρκία, η στάση μας είναι πολύ σαφής».

Υπενθυμίζοντας ότι την επομένη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 27 Ιουνίου, ταξίδεψε στην Ισπανία για να εκπροσωπήσει την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι εξέφρασε τις προσεγγίσεις της Τουρκίας στις παγκόσμιες και περιφερειακές κρίσεις στο υψηλότερο επίπεδο στη σύνοδο κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια σημαντική περίοδο λόγω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία έχει διατυπώσει μια πολύ ξεκάθαρη και συγκεκριμένη στάση σχετικά με την πολιτική διεύρυνσης του ΝΑΤΟ που πρέπει να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ευαισθησιών της Τουρκίας, ο Ερντογάν συνέχισε ως εξής:

«Μοιραστήκαμε την υπό όρους έγκρισή μας με τα κράτη μέλη με την αποδοχή των όρων που θέσαμε στο τραπέζι για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι αν οι χώρες αυτές δεν κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να εκπληρώσουν τους όρους μας, θα παγώσουμε τη διαδικασία.

Το να λέει κάτι διαφορετικό η αξιωματική αντιπολίτευση και η ελάσσονα αντιπολίτευση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν μας δεσμεύει όσο είμαστε στην εξουσία σε αυτή τη χώρα. Βλέπουμε ότι ειδικά η Σουηδία δεν δίνει καλή εικόνα για το θέμα αυτό. Ως Τουρκία, η στάση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από αυτούς».

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/07/2022 ώρα 12:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button