Ζευγάρι άφησε τα πάντα στη Βρετανία και ζει με τα παιδιά του σε σκάφος στην Ελλάδα! Η νέα ζωή και οι προκλήσεις (Φωτο και βίντεο)

Ένα ζευγάρι εγκατέλειψε το σπίτι και τη… βαρετή ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ζήσει στην Ελλάδα μέσα σε σκάφος. Η Laura, ο Ross Colledge και τα δυο τους παιδιά αποφάσισαν να σαλπάρουν επειδή ανησυχούσαν ότι η οικογένειά τους δεν είχε την ποιότητα της ζωής που τους αξίζει. «Ο Ross δούλευε 50 ώρες την εβδομάδα και εμείς ήμασταν αποκομένοι», δήλωσε η Laura στο What’s the Jam.

Όπως λέει το ζευγάρι ένιωθε πως τα χρόνια περνούσαν και έχαναν τόσα πολλά πράγματα καθημερινά. Οι γονείς ήθελαν να προσφέρουν «μια συναρπαστική, περιπετειώδη, μη καταναλωτική ζωή στα παιδιά τους για να τα κάνουν πιο κοσμοπολίτικα», ενώ παράλληλα ήθελαν να βρουν λύση για πρόσθετες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους καθώς ο ένας από τους γιους τους έχει ΔΕΠΥ και είναι αυτιστικός με υψηλή λειτουργικότητα.

Για να καταφέρει η οικογένεια να ζήσει το όνειρο στις ελληνικές θάλασσες έβαλε υποθήκη το πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι της, αγόρασε ένα γιοτ και μετακόμισε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019.

Η οικογένεια Colledge ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Μύκονο, έπλευσε στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τελικά εγκαταστάθηκε στο Ιόνιο.

«Λατρεύαμε και οι δυο τη θάλασσα, κάναμε σερφ και καγιάκ, οπότε ο ωκεανός πάντα μας τραβούσε», δήλωσε η Laura για την ζωή τους στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Οι Colledges περιπλανώνται στα ελληνικά νησιά εδώ και πέντε χρόνια και έχουν αγαπήσει τον τρόπο ζωής τους ως παραθεριστές – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

«Η ζωή στη θάλασσα είναι πολύ ευμετάβλητη, οπότε η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι δύσκολη», παραδέχτηκε η Laura.

«Η διατήρηση οποιασδήποτε ρουτίνας αποτελεί πρόκληση. Πρέπει να είσαι σε θέση να “γίνεσαι χαμαιλέοντας” όταν ο καιρός ή άλλες περιστάσεις απαιτούν αλλαγή σχεδίου».

Ο Noa διδάσκεται επί του παρόντος στο σκάφος και ο Joss παρακολουθεί ένα διαδικτυακά τα μαθήματά του εν πλω. Η οικογένεια έχει κάνει φίλους από όλο τον κόσμο.

«Μόλις αποκτήσουμε άδεια παραμονής εδώ στην Ελλάδα, σκοπεύουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας πιο μακριά», δήλωσε η Laura.

Η οικογένεια σκοπεύει να αγοράσει ένα μεγαλύτερο σκάφος όταν τα αγόρια μεγαλώσουν. Προς το παρόν το υπάρχον σκάφος έχει όλες τις ανέσεις για να ζει η οικογένεια λειτουργικά και χωρίς λογαριασμούς που τρέχουν.

Η Laura λέει πως η οικογένειά της είναι πιο κοντά από ποτέ και υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο καθηλωτικό από το να είσαι τόσο κοντά στη φύση».

Το άρθρο Ζευγάρι άφησε τα πάντα στη Βρετανία και ζει με τα παιδιά του σε σκάφος στην Ελλάδα! Η νέα ζωή και οι προκλήσεις (Φωτο και βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 28/04/2024 ώρα 12:04 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.