Ηλεία: Έμεινε στη θάλασσα για 17 ώρες μετά το ατύχημα που είχε με το σκάφος του – Τον έσωσαν ψαράδες

Ο τουρίστας από την Ουγγαρία δεν μορούσε να προσεγγίσει τη στεριά, στο λιμάνι του Παλουκίου, μετά το ατύχημα που είχε – Τον έσωσαν ψαράδες την επόμενη μέρα

 

Δύσκολες στιγμές κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένας τουρίστας από την Ουγγαρία, η ζωή του οποίου βρέθηκε σε κίνδυνο, αφού το ατύχημα που είχε με το καταμαράν του ανοιχτά του λιμανιού του Παλουκίου, στην Ηλεία, δεν του επέτρεψε να κινηθεί προς τη στεριά και έτσι παρέμεινε για περισσότερες από 17 ώρες στη θάλασσα, έως ότου ψαράδες της περιοχής κατάφεραν να τον μεταφέρουν με ασφάλεια στο λιμάνι.

Ο Λορέντζο βίωσε την ατυχία αυτή το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν σημειώθηκε το ατύχημα με το καταμαράν του και διασώθηκε από αλιείς της περιοχής που είχαν βγει για ψάρεμα το πρωί της επόμενης ημέρας. Ο ίδιος, αν και υποχρεώθηκε να παραμείνει για περισσότερες από 17 ώρες στη θάλασσα, εμφανίστηκε ανακουφισμένος για τη διάσωσή του και ευχαρίστησε τους ψαράδες που τον βοήθησαν, αποκαλώντας τους μάλιστα και «φίλους».

Ειδικότερα, τόνισε: «Τα τελευταία 10 χρόνια περνάω τα καλοκαίρια μου στην Ηλεία. Έτσι και φέτος ήρθα και με το καταμαράν βγήκα από την περιοχή της Γλύφας στην ανοιχτή θάλασσα. Δυστυχώς όμως το πλοίο μου αναποδογύρισε και εγώ κατάφερα να πιαστώ από το «τραμπολίνο» και να μην πέσω στη θάλασσα. Για πολλές ώρες παρέμεινα εκεί μέχρι που τα ξημερώματα με είδαν οι νέοι μου φίλοι από το καΐκι και με έσωσαν. Ένα ευχαριστώ για αυτούς τους ανθρώπους που μου έσωσαν την ζωή είναι λίγο. Θα τους θυμάμαι για πάντα».

Για την κατάσταση στην οποία εντόπισε τον Λορέντζο μίλησε ο ψαράς Βασίλης Κανδυλιώτης, ο οποίος σημείωσε πως βρήκε τον άτυχο άνδρα πάνω στο αναποδογυρισμένο σκάφος και έκανε αυτό που θα έκαναν όλοι στη θέση του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έκανα αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε. Εντοπίσαμε το αναποδογυρισμένο σκάφος και αμέσως τρέξαμε να βοηθήσουμε. Ο Λορέντζο ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο και ταλαιπωρημένος από τις ώρες που είχε παραμείνει στη θάλασσα. Αμέσως του δώσαμε λίγο νερό και τον βγάλαμε στη στεριά. Στη συνέχεια ενημερώσαμε τις αρχές και ο Λορέντζο την οικογένειά του. Εμείς κάναμε αυτό που θα έκαναν όλοι».

Το «δέσιμο» μάλιστα ανάμεσα στους ήρωες ψαράδες και τον άτυχο Λορέντζο ήταν αμοιβαίο. Από τη μία ο Ούγγρος τουρίστας μετά από λίγες μέρες θέλησε να συναντηθεί ξανά με τους σωτήρες του και από την άλλη οι τελευταίοι τον κάλεσαν στο σπίτι τους για φαγητό, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αμοιβαία συμπάθεια μετά από μία τόσο δύσκολη στιγμή.

Το άρθρο Ηλεία: Έμεινε στη θάλασσα για 17 ώρες μετά το ατύχημα που είχε με το σκάφος του – Τον έσωσαν ψαράδες εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 17/08/2023 ώρα 6:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.