Η άγνωστη ζωή του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Σέρβιρε καφέδες στο καφενείο των γονιών του, απέρριψε υποτροφία στην Αγγλία και έζησε με τρόμο, τον βομβαρδισμό του Πειραιά

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934. Η άγνωστη ζωή του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Σέρβιρε καφέδες στο καφενείο των γονιών του, απέρριψε υποτροφία στην Αγγλία και έζησε με τρόμο, τον βομβαρδισμό του Πειραιά

 

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1934 στον Πειραιά και μεγάλωσε στη φτωχή συνοικία του Χατζηκυριάκειου.

Η οικογένεια του Παπαμιχαήλ διατηρούσε ένα μικρό καφενείο, όπου ο νεαρός βοηθούσε στον ελεύθερο χρόνο του. Τα πρόσωπα της περιοχής ακόμα θυμούνται τον μετέπειτα αστέρα του κινηματογράφου να σερβίρει καφέ στους άντρες της γειτονιάς, που συχνάζανε στο οικογενειακό καφενείο.

Ακόμα και το τραγούδι «Το Χατζηκυριάκειο» του Μπαγιαντέρα αναφέρεται σε αυτό το καφενείο.

Ο Δημήτρης βίωσε τον βομβαρδισμό του Πειραιά το 1941 και παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε, δεν παρέλειψε ποτέ να αγαπά τη γειτονιά του.

Για αρκετό καιρό μετά τον βομβαρδισμό, ο μικρός Δημήτρης, που ήταν τότε μαθητής, έλεγε πως όταν μεγαλώσει ήθελε να γίνει πιλότος για να εκδικηθεί τους Γερμανούς για το κακό που έκαναν στον Πειραιά «του».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Δραματική Σχολή, γνώρισε τη συνονόματή του, Αλίκη Βουγιουκλάκη, αρχικά με κόντρα και στη συνέχεια μετατράπηκε η σχέση τους σε έναν θυελλώδη έρωτα.

Μάλιστα ακόμα και σε μια από τις πρώτες του συζητήσεις με τη γυναίκα της ζωής του, Αλίκη Βουγιουκλάκη, όταν ήταν συμφοιτητές στη Δραματική σχολή, δεν δίστασε να υπερασπιστεί την περιοχή του.

-Από πού είσαι; Ρώτησε η Αλίκη

-Από τον Πειραιά.

-Από τον Πειραιά; Ρώτησε υποτιμητικά εκείνη.

-Γιατί εσύ από πού είσαι;

-Από τον Άγιο Παύλο.

-Α, κοντά στα τρένα δηλαδή, της είπε ο ηθοποιός.

(Τον διάλογο, μετέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Κώστα Φέρρη.)

Παρά τον χωρισμό τους μετά από δέκα χρόνια γάμου, ο Δημήτρης συνέχισε να αγαπά την υποκριτική. Εμφανίστηκε σε αμέτρητες επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του.

Οι επιλογές του στράφηκαν σε πιο κλασικά έργα και πολλές ερμηνείες του άφησαν εποχή.

Η τελευταία του παράσταση ήταν το «Τρεις φορές ζωή» το 2001.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ απεβίωσε ξαφνικά στις 8 Αυγούστου του 2004 από ανακοπή καρδιάς. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, η σύντροφός του, Νάντια Μουρούζη, ήταν στο πλευρό του.

Με πληροφορίες απο την mixanitouxronou

Το άρθρο Η άγνωστη ζωή του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Σέρβιρε καφέδες στο καφενείο των γονιών του, απέρριψε υποτροφία στην Αγγλία και έζησε με τρόμο, τον βομβαρδισμό του Πειραιά εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 30/08/2023 ώρα 3:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.