Η γη της ελιάς: Η Εύα «ελευθερώνει» τον Στάθη – τι ακολουθεί

Η γη της ελιάς: Η Εύα «ελευθερώνει» τον Στάθη – τι ακολουθεί
Οι εξελίξεις στις προσωπικές ζωές των ηρώων της «Γης της ελιάς» θα είναι ραγδαίες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το έχουμε πει πολλές φορές. Ένα είναι το πρώην ζευγάρι στη «Γη της ελιάς» που οι τηλεθεατές θέλουν να ξαναδούν μαζί. Μιλάμε για τον Στάθη και την Ιουλία, δύο ανθρώπους που ερωτεύτηκαν όταν ήταν ακόμα παιδιά, όμως οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές και η σχέση τους δεν περπάτησε.

Χρόνια μετά, ο Στάθης έχει μετανοήσει πικρά για την επιλογή του να παντρευτεί την Αρετή και μένει μαζί της μόνο για χάρη των παιδιών τους και για να μην τους πιάσει στο στόμα του ο κόσμος της περιοχής. Μια τυχαία συνάντηση γίνεται η αφορμή να αναζωπυρωθεί η παλιά φλόγα με την αδελφή του Ισίδωρου και οι δυο τους μπλέκουν σε μια παράνομη σχέση, κρυφά από όλους, με την προοπτική ότι, μόλις ξεπεράσει κάποια εμπόδια, ο Στάθης θα ζητήσει επιτέλους διαζύγιο και θα ζήσουν μαζί.

Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα σχέδια των δύο εραστών δεν ευοδώθηκαν στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Η «άτυχη» έμπνευση της Χάιδως να σκηνοθετήσει την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος της και να κατηγορήσει τον Στάθη έγινε η αιτία να αποκαλυφθούν οι μυστικές συναντήσεις του ζεύγους που μετά από αυτό χώρισε.

Μήνες μετά, ο Στάθης έχει χωρίσει από την Αρετή, έχει χάσει όλη την περιουσία για την οποία δούλεψε σκυλίσια επί χρόνια και ζει φιλοξενούμενος του Ιάκωβου. Οι σχέσεις του με τα παιδιά του έχουν υποστεί γενναίο πλήγμα και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να επουλωθούν τα παλιά τραύματα θα είναι πολύς.

Σε αυτό το σημείο της αφήγησης, η Εύα κάνει θεαματική εμφάνιση στη Μάνη. Νέα, όμορφη, δυναμική, φιλόδοξη, θέλει να δημιουργήσει ένα τουριστικό συγκρότημα στα κτήματα που της άφησε η γιαγιά της στην περιοχή. Στάθης και Εύα έρχονται κοντά -με συνέπεια η μηχανικός να μπει στο στόχαστρο της Αρετής- όμως το μυαλό εκείνου είναι «κολλημένο» στην μικρή αδελφή του Ισίδωρου.

Όταν εκείνη λέει το «ναι» στον Κουράκο, ο Στάθης διαλύεται και φτάνει σε ακραίες συμπεριφορές για να την μεταπείσει.

Ο γάμος της Ιουλίας με τον αστυνόμο γίνεται όμως δεν πάει καλά. Ο Κουράκος αντιλαμβάνεται από την πρώτη στιγμή ότι η γυναίκα στο πλευρό του δεν θα είναι ποτέ 100% δική του κι εκείνη δυσανασχετεί με το πόσο πολύ χρόνο περνάει μακριά της για επαγγελματικούς λόγους.

Τι δείχνουν τα «άστρα» για τις εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»:

Η Εύα νιώθε πως εξάντλησε όλα τα περιθώρια στη σχέση της με τον Στάθη. Έβαλε όλα τα «χαρτιά» της στο τραπέζι, του ζήτησε να μείνουν μαζί, όμως εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Η γνωριμία της με τον Χρήστο είναι μια αποκάλυψη. Η σχέση τους γρήγορα μεταλλάσσεται από φιλική -δύο άνθρωποι που μοιράζονται τις απογοητεύσεις τους- σε ερωτική. Στα επόμενα επεισόδια θα τους δούμε σε σκηνές φλογερού πάθους και, επειδή η Εύα είναι άνθρωπος σταράτος που δεν θέλει να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς, παίρνει τηλέφωνο τον Στάθη και τον ενημερώνει ότι έχει προσχωρήσει στη ζωή της.

Το τηλεφώνημα της Εύας δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στα αισθήματα του Στάθη. Ο Καπερνάρος έχει ήδη πλησιάσει ξανά την Ιουλία με αφορμή τον θάνατο του Ιάκωβου που βύθισε τους πάντες στο πένθος. Όμως, τα νέα της Εύας τον χαροποιούν. Πρώτον, γιατί τρέφει γι’ αυτήν φιλικά αισθήματα και, δεύτερον, διότι φεύγει από τις πλάτες το βάρος της ενοχής ότι ενδεχομένως την παραπλάνησε.

Ο Στάθης θα πέσει στα πόδια για να πείσει την Ιουλία να του δώσει μια τρίτη ευκαιρία. Αυτή τη φορά θέλει να κάνουν τα πράγματα σωστά από την αρχή. Να ζήσουν μαζί, ανοιχτά, χωρίς τον φόβο ότι θα τους πάρει κάποιο μάτι.

Η Ιουλία θα φέρει αντιρρήσεις στην αρχή. Άλλωστε, ο χωρισμός της με τον Κουράκο δεν έχει οριστικοποιηθεί -θεωρητικά βρίσκονται στο στάδιο της προσπάθειας για να σώσουν τον γάμο τους.
Όμως -και για αυτό να είστε σίγουροι- η αγάπη της για τον Στάθη θα αποδειχθεί πιο ισχυρή από τους φόβους της και τις αντιρρήσεις που γνωρίζει ότι θα προβάλει ο Ισίδωρος.

Σκεφτείτε μόνο την αντίδραση της Αρετής όταν θα πληροφορηθεί ότι η αιώνια αντίπαλός της είναι η νικήτρια στην κούρσα για την κατάκτηση του τέως συζύγου της.

Πάρτε μια γεύση από τα επόμενα επεισόδια της σειράς:

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 24/11/2022 ώρα 12:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.