Η Ευρώπη αυτοδιασύρεται και μάλιστα την πιο κρίσιμη περίοδο: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Κομισιόν για σκανδαλώδη κονδύλια που αποδέσμευσε για την Ουγγαρία!

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές, με πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εμφανίζεται αποφασισμένο να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Κομισιόν!

Σύμφωνα με πληροφορίες του POLITICO, θα μηνύσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφασή της, στα τέλη του περασμένου έτους, να αποδεσμεύσει κονδύλια δισεκατομμυρίων για την Ουγγαρία.

Μόλις την Δευτέρα η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου ψήφισε σχεδόν ομόφωνα -16 μέλη υπέρ, ένα κατά- την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για παραβίαση της υποχρέωσης της Επιτροπής να προστατεύει τα χρήματα των φορολογουμένων από φαινόμενα κατάχρησης!

Η απίστευτη αυτή ενέργεια αφορά τα όσα συνέβησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Επιτροπή αποδέσμευσε 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα δεσμευμένα κονδύλια της ΕΕ που προορίζονταν για τη Βουδαπέστη και είχαν καθυστερήσει λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Η απόφαση ήρθε μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, εκεί που οι ηγέτες της Ευρώπης θα συζητούσαν τη νέα βοήθεια στην Ουκρανία και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για το Κίεβο, με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να απειλεί με βέτο.

Η απόφαση της προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκάλεσε τις αντιδράσεις ευρωβουλευτών που την κατηγόρησαν ότι υπέκυψε στον εκβιασμό του Όρμπαν.

Πλέον οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων θα συναντηθούν την Πέμπτη για να δώσουν το πράσινο φως στην πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα να προσφύγει η Επιτροπή στο δικαστήριο. Μάλιστα αναμένεται υπέρ να ταχθεί και ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Εκπρόσωπος πάντως της Επιτροπής δήλωσε ότι η Κομισιόν δεσμεύεται από αυστηρά χρονοδιαγράμματα και προϋποθέσεις και από τη στιγμή που η Ουγγαρία είχε υποβάλει όλα τα στοιχεία που απαιτούνταν, υπήρχε νομική υποχρέωση για την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης.

Το άρθρο Η Ευρώπη αυτοδιασύρεται και μάλιστα την πιο κρίσιμη περίοδο: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Κομισιόν για σκανδαλώδη κονδύλια που αποδέσμευσε για την Ουγγαρία! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 13/03/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.