Η «μάχη» της λαγάνας: Τα 20 ευρώ το κιλό άγγιξε η τιμή της! Μεγάλες αποκλίσεις από πόλη σε πόλη! – Σοκ με το πόσο αυξήθηκε η τιμή της τα τελευταία χρόνια!

Μεγάλες αποκλίσεις παρουσιάζονται στην τιμή της λαγάνας φέτος και όπως όλα δείχνουν οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να κάνουν έρευνα στην αγορά για να αγοράσουν την πιο φθηνή.

Συγκεκριμένα, ο καταναλωτής αναμένεται να βρει την λαγάνα στην:

Αθήνα: 3.50€ – 4 €

Θεσσαλονίκη: 2.50€ – 3€

Πάτρα: 3.50€ – 4€

Κρήτη: 3€ – 3.50€

Καβάλα: 2.50€ – 3€

Από τη μία οι αρτοποιοί λένε πως από μέρος σε μέρος τα νοίκια αλλάζουν, τα κόστη ανέβηκαν και η ενέργεια «θηλιά» στο λαιμό τους ενώ οι καταναλωτές μην μπορώντας να κάνουν διαφορετικά αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη παρά τα λιγοστά ευρώ του οικογενειακού κορβανά.

Πιο ακριβές, οι «ιδιαίτερες» λαγάνες

Οι τιμές είναι ακόμα ακριβότερες αν η λαγάνα έχει φρούτα, ξηρούς καρπούς ή είναι φτιαγμένη με ειδικά άλευρα. Όμως αυτές οι λαγάνες απευθύνονται σε μικρότερα κοινά, οι φούρνοι βγάζουν μικρότερες ποσότητες και οι καταναλωτές αυτών των αρτοσκευασμάτων είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι ή και πολλά παραπάνω.

Οι τιμές σε αυτές τις λαγάνες είναι:

Αθήνα: 4€ – 4,50€

Θεσσαλονίκη: 3€ – 4€

Κρήτη: 3.50€ – 4€

Καβάλα: 3€ – 3.50€

Ακόμα και 19.50€ το κιλό φτάνουν οι βιολογικές λαγάνες

Σε ακόμα πιο ειδικές περιπτώσεις το κόστος μπορεί να φτάσει τα 20€ το κιλό!

Η τιμή σε σχέση με πέρυσι έχει αυξηθεί κατά πολύ. Ο καταναλωτής θα αγοράσει λαγάνα 250 γραμμαρίων, συνηθέστερα 350-400, και ίσως και 700 γραμμαρίων. Η τιμή ανά κιλό είναι ανά έτος.

2022: 4€/κιλό

2023: 5.40€/κιλό

2024: 6€/κιλό

Το άρθρο Η «μάχη» της λαγάνας: Τα 20 ευρώ το κιλό άγγιξε η τιμή της! Μεγάλες αποκλίσεις από πόλη σε πόλη! – Σοκ με το πόσο αυξήθηκε η τιμή της τα τελευταία χρόνια! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/03/2024 ώρα 9:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.