Η οπτική ψευδαίσθηση που έχει τρελάνει το διαδίκτυο: Κορίτσι κολλημένο στο τσιμέντο

Η επεξεργασία που κάνει ο εγκέφαλός μας είναι η αρχή για πολλές ψευδαισθήσεις. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε πάντα άμεση αίσθηση της πραγματικότητας.

Η πιο κάτω φωτογραφία στην οποία πρωταγωνιστεί ένα κopίτσι έχει γίνει viral μέσα σε λίγα 24ωρα.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τη νεαρή να φαίνεται κολλημένη σε ένα δρομάκι από τσιμέντο, σε κάποιο εξωτερικό χώρο που μοιάζει με πάρκο ή με κήπο.

Όπως αναφέρει η New York Post, που αναπαρήγαγε την επίμαχη φωτογραφία, ένας χρήστης του Reddit ονόματι MK24ever πόσταρε την παράξενη φωτογραφία πριν από περίπου δυο εβδομάδες με τη λεζάντα “Πού είναι η υπόλοιπη κόρη μου; Εγώ βλέπω τι συμβαίνει. Εσύ;”.

Στη φωτογραφία βλέπουμε το κοριτσάκι ντυμένο στα ροζ να κοιτάει συγκεντρωμένο ένα παιχνίδι που κρατάει στα χέρια του, όμως το κάτω μέρος του σώματός του δείχνει “βυθισμένο μέσα στο τσιμέντο”, σαν σε… κινούμενη άμμο.

“Με έχει πιάσει πονοκέφαλος, απλά δεν μπορώ να δω τι συμβαίνει” γράφει ένας χρήστης στο Twitter. “Μου πήρε περίπου ένα λεπτό να το καταλάβω” σημειώνει ένας άλλος.

Αν προσέξουμε τη φωτογραφία βλέπουμε ότι το κοριτσάκι στέκεται πίσω ακριβώς από έναν χαμηλό τοίχο που ειναι φτιαγμένος από το ίδιο υλικό με τον διάδρομο όπου στέκεται.

Την ψευδαίθηση ενισχύει ο αγκώνας της μικρούλας που ακουμπάει στο τσιμεντένιο διαχωριστικό, κάνοντάς τη να δείχνει βυθισμένη στο τσιμέντο.

Δείτε τη φωτογραφία:

 

 

Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι που… έλυσαν αμέσως τον γρίφο και έσπευσαν να διαφωτίσουν και τους υπόλοιπους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποδείξουν με μια κόκκινη γραμμή τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από την οπτική ψευδαίσθηση.

 

 

Με μια πιο προσεκτική ματιά, γίνεται προφανές ότι το κοριτσάκι στέκεται πίσω ακριώς από έναν χαμηλό τοίχο που ειναι φτιαγμένος από το ίδιο υλικό με τον διάδρομο όπου στέκεται. Όλο το προσκήνιο της φωτογραφίας βρίσκεται σε ένα υψηλότερο επίπεδο, παρόλο που εκ πρώτης όψεως δείχνει στο ίδιο επίπεδο με το φόντο. Την ψευδαίθηση ενισχύει ο αγκώνας της μικρούλας που ακουμπάει στο τσιμεντένιο διαχωριστικό, κάνοντάς τη να δείχνει… βυθισμένη στο τσιμέντο.

Το άρθρο Η οπτική ψευδαίσθηση που έχει τρελάνει το διαδίκτυο: Κορίτσι κολλημένο στο τσιμέντο εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 28/03/2024 ώρα 3:00 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.