Ειδήσεις

Η πρώτη επίσημη αναφορά σε lockdown μετά από 1 χρόνο – «Μάσκα τώρα»

Η πρώτη επίσημη αναφορά σε lockdown μετά από 1 χρόνο - «Μάσκα τώρα»
Να επιστρέψει η μάσκα ζητά ο ΠΟΥ. Συναγερμός ξανά για την πανδημία στην Ευρώπη. Η πρώτη αναφορά σε lockdown μετά από σχεδόν έναν χρόνο. 

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση με την πανδημία στην Ευρώπη. Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, κάλεσε τις χώρες της Ε.Ε. να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον κερδίζει έδαφος. Μάλιστα, έκανε και την πρώτη επίσημη αναφορά στα lockdown μετά από έναν χρόνο. 

Προειδοποίησε δε πως οι χώρες πρέπει να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας για να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα. 

Περί τα τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα της Covid καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάσθηκε κατά την ίδια περίοδο και περί τους 3.000 άνθρωποι καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων… την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.

Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε.

«Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε.

«Να προετοιμαστούν τα συστήματα Υγείας»

Για «ανησυχητική αύξηση» του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες κάνει λόγο η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, σε επιστολή της προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Υγείας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κ. Κυριακίδου στην επιστολή της ανέφερε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει» και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι οι καλοκαιρινοί μήνες πρέπει να αξιοποιηθούν έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες πριν από το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Τόνισε επίσης ότι τα συστήματα Υγείας στην Ε.Ε. θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για τη διαχείριση της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19, αλλά και άλλων ιών παράλληλα, όπως της γρίπης. Πάντως, επισήμανε ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά. 

Εστίασε δε και στις προσπάθειες για εμβολιασμό αλλά και τις αναμνηστικές δόσεις.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/07/2022 ώρα 3:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button