Η Τουρκία ανοίγει προξενείο στην Βεγγάζη! – Νέες δυσμενείς εξελίξεις για την Ελλάδα!

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χ. Φιντάν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μάλτα μαζί με τον συνάδελφό του, Ίαν Μποργκ, την απόφασή του να επαναλειτουργήσει το προξενείο της Άγκυρας στη Βεγγάζη, μια πόλη στα ανατολικά της Λιβύης, όπου υποτίθεται ότι εδρεύει η κυβέρνηση που έχει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα!

Αυτή η κίνηση μπορεί να υποδείξει ότι η Τουρκία σκοπεύει να ενισχύσει τις επαφές της με τους επίσημους φορείς στην περιοχή των ανατολικών, καθώς και των δυτικών.

Η επαναλειτουργία του προξενείου στη Βεγγάζη υποδεικνύει ότι η διαδικασία ειρήνευσης που ξεκίνησε στην περιοχή είναι πάλι στο τραπέζι και αυτή η προσέγγιση αντικατοπτρίζει την ανησυχία της Τουρκίας για τις εντάσεις μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Λιβύης, τις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων και την αποτυχία των προσπαθειών συμφιλίωσης.

Το γεγονός ότι η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στα δυτικά της Λιβύης θεωρείται πλέον ως «σταθεροποιητική» καταδεικνύει το βάθος των εξελίξεων στην περιοχή.

Το άρθρο Η Τουρκία ανοίγει προξενείο στην Βεγγάζη! – Νέες δυσμενείς εξελίξεις για την Ελλάδα! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/02/2024 ώρα 12:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.