Η Χαμάς συμφωνεί στην απελευθέρωση 50 ομήρων, τι ζητά – Υπό κράτηση 200 Παλαιστίνιοι στο Αλ Σίφα

Πρωτοφανείς εικόνες αγριότητας στη Γάζα, με τον ισραηλινό στρατό να επιχειρεί εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα που παραμένουν ασθενείς και εκτοπισμένοι.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιείται ως ορμητήριο της Χαμάς, κάτι που υποστήριξαν και οι ΗΠΑ σε χθεσινοβραδινή δήλωση, με την παλαιστινιακή οργάνωση να επιρρίπτει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον Τζο Μπάιντεν.

Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα έχει εισβάλει ο ισραηλινός στρατός

Η αιματοχυσία συνεχίζεται τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη, ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ ξεκινούν έναν νέο γύρο διπλωματικών επαφών με κράτη της ΕΕ και του κόλπου.

Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός πέφτουν στο κενό, ενώ σε εξέλιξη είναι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων.

Αυτόπτης μάρτυρας από το Αλ Σίφα: Η ισραηλινή επιδρομή μετέτρεψε το νοσοκομείο σε «εμπόλεμη ζώνη»
Ο γιατρός Άχμεντ Μοχαλαλάτι βρισκόταν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας όταν ένοπλες ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν και έκαναν επιδρομή στα κτίρια.

«Η όλη κατάσταση είναι άσχημη, δεν μπορούμε να κινηθούμε, οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει, ο ισραηλινός στρατός είπε σε όλους να απομακρυνθούν από τα παράθυρα γιατί θα πυροβολούν», δήλωσε στο Middle East Eye την Τετάρτη, στις 10:30 π.μ. τοπική ώρα, ενώ η επιδρομή ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

«Μέχρι τώρα είναι σαν εμπόλεμη ζώνη στο νοσοκομείο, το οποίο ήδη υποφέρει από έλλειψη προμηθειών, νερού, τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και των πάντων. Όλο το νοσοκομείο δεν έχει βασικά είδη υγιεινής… Όλοι πρέπει να μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε τους ασθενείς», τόνισε.

«Μπορείτε να καταλάβετε ότι οι πυροβολισμοί είναι μόνο από τη μία πλευρά, γίνεται όλο και χειρότερο», πρόσθεσε.

«Με την έλλειψη υγιεινής, μέσων και προμηθειών δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους τραυματισμένους ασθενείς, οτιδήποτε κάνουμε θα τους τραυματίσει περαιτέρω», είπε.

Το άρθρο Η Χαμάς συμφωνεί στην απελευθέρωση 50 ομήρων, τι ζητά – Υπό κράτηση 200 Παλαιστίνιοι στο Αλ Σίφα εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 15/11/2023 ώρα 6:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.