Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο ρομπότ …παραπάτησε και έπεσε με τα μούτρα στο πάτωμα! – Και τα ρομπότ…λάθη κάνουν!

Μια απόδειξη ότι η ΑΙ δεν μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα στα ρομπότ ή ένα απλό παραπάτημα ενός ανδροειδούς ρομπότ που συνεχώς “μαθαίνει” και “εξελίσσεται”; Το γύρο του ελληνικού ίντερνετ κάνει το βίντεο με την αναπάντεχη πτώση του γνωστού ρομπότ Sophia, το οποίο βρέθηκε στο χώρο της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond.

Το voria.gr αναδημοσίευσε το επίμαχο βίντεο στο οποίο φαίνεται να προσπαθεί να κινηθεί την ώρα που αρκετός κόσμος -αλλά και κάμερες- στεκόντουσαν γύρω του για να το θαυμάσουν αλλά και να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο. Εκείνη την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες έδινε μια από τις ομιλίες της μπροστά στο κοινό, μόνο που… ζαλίστηκε. Μάλλον ο αλγόριθμός της και οι αισθητήρες της δεν υπολόγισαν ότι βρισκόταν πάνω σε ένα βάθρο και έτσι το πασίγνωστο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης σκόνταψε και έπεσε με τα μούτρα στο πάτωμα, προκαλώντας μια σύντομη αναστάτωση στους γύρω παρευρισκόμενους.

Αυτό ήταν το επεισοδιακό κλείσιμο των εμφανίσεων του ρομπότ Sophia, καθώς τις περασμένες εβδομάδες πέρασε από διάφoρες εκδηλώσεις, συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα αλλά και εμφανίσεις σε talk shows. Για όσους δε γνωρίζουν η “Sophia” είναι το πρώτο “κοινωνικό ρομπότ” ικανό να μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά. Μέσω εξελιγμένου αλγορίθμου εκμάθησης (LLM) μπορεί να μαθαίνει συνεχώς από τις αλληλεπιδράσεις της με τους ανθρώπους, να μιμείται χειρονομίες αλλά και να φέρει πάνω από 60 εκφράσεις προσώπου. Μπορεί να μιλάει άψογα 20 γλώσσες συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, ενώ το IQ της μετριέται υψηλότερο και από αυτό του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Δείτε το βίντεο παρακάτω

Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο ρομπότ …παραπάτησε και έπεσε με τα μούτρα στο πάτωμα! – Και τα ρομπότ…λάθη κάνουν! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 30/04/2024 ώρα 3:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.