Θλίψη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ανζελίκ Κουρούνη – Ήταν η δημιουργός του ντοκιμαντέρ που αποκάλυπτε την δράση της «Χρυσής Αυγής»

Θλίψη προκάλεσε η είδηση πως έφυγε από την ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο η δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια στην Ελλάδα γαλλόφωνων μέσων, συγγραφέας, παραγωγός αλλά κυρίως δημιουργός του ντοκιμαντέρ που αποκάλυπτε την δράση της Χρυσής Αυγής, Ανζελίκ Κουρούνη.

Η ταινία είχε προβληθεί το 2016 και είχε γίνει από την ίδια και τον στενό συνεργάτη της, Θωμά Ιακόμπι και μία μικρή ομάδα άλλων ατόμων. Ο τίτλος του ήταν «Χρυσή Αυγή. Μια προσωπική υπόθεση», και έφερνε στο φως στοιχεία από έρευνα που είχε ξεκινήσει από το 2009. Ακολούθησε και δεύτερο μέρος το 2021 με τίτλο «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας» και έγινε για την δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Ανζελίκ Κουρούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία από γονείς μετανάστες. Είχε αποφοιτήσει από το Ινστιτούτο Προηγμένων Διεθνών Σπουδών της Σορβόννης και πήρε και πτυχίο ιστορίας από το Paris VIII. Ήταν ανταποκρίτρια για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια για διάφορα γαλλόφωνα Μέσα: La Libre Belgique, les DNA, Politis, Charlie Hebdo, Le Quotidien de l’Art, Radio-France, RTBF, RTSR, TV5, Medi1, CBC. Επίσης, μέλος της Διεθνούς
Αμνηστίας και του φεμινιστικού κινήματος από την εφηβεία της.

Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ

Το άρθρο Θλίψη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ανζελίκ Κουρούνη – Ήταν η δημιουργός του ντοκιμαντέρ που αποκάλυπτε την δράση της «Χρυσής Αυγής» εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 06/05/2024 ώρα 9:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.