Θρίλερ με Ελληνίδα στην Γκαμπόν: Εγκλωβίστηκε στη χώρα μαζί με τον γιο της μετά το πραξικόπημα!

Μια ομάδα από 12 ανώτατους αξιωματικούς του στρατού στην Γκαμπόν ανέλαβε τα ηνία της χώρα με πραξικόπημα μην αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.

Τα σύνορα στη Γκαμπόν έκλεισαν και ανάμεσα σε εκείνους που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα είναι μια Ελληνίδα με τον 13χρονο γιο της. Είχαν πάει εκεί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Εύα Σπαρτάλη κάνει λόγο για μια δύσκολη κατάσταση… «Λένε πως είναι ήρεμα, αλλά εμάς δεν μας φάνηκαν και τόσο ήρεμα. Υπήρχε πολύ στρατός με όπλα και αργότερα το βράδυ περνούσαν διάφορα οχήματα με πυροβόλα πίσω τους. Υπάρχει ο φόβος μήπως μείνουμε εγκλωβισμένοι στη χώρα… Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό. Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα έχει φαγητό το ξενοδοχείο».

Η Εύα Σπαρτάλη επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο από τη χώρα, ωστόσο, όλα τα αεροδρόμια είναι κλειστά και ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις. «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα. Ο γιος μου είναι 13 χρονών, αρχίζει το σχολείο την επόμενη εβδομάδα και θα ήθελα να είμαι πίσω γι’ αυτό».

Από την πλευρά του 13χρονος Μάξιμος ανέφερε: «Με ανησυχεί που υπάρχει στρατός στην πόλη και παντού και ότι υπάρχει πιθανότητα να μην καταφέρω να γυρίσω στην Ελλάδα».

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εξωτερικών.

Το άρθρο Θρίλερ με Ελληνίδα στην Γκαμπόν: Εγκλωβίστηκε στη χώρα μαζί με τον γιο της μετά το πραξικόπημα! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 02/09/2023 ώρα 9:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.