Ιανός: Δεκτή η προσφυγή 42χρονης για το θάνατο της μητέρας της, που πνίγηκε στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων

Ιανός: Δεκτή η προσφυγή 42χρονης για το θάνατο της μητέρας της, που πνίγηκε στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων

Δεκτή έκανε με Διάταξή του ο αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας την προσφυγή 42χρονης Φαρσαλινής, η οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αφορμή τον θάνατο της 86χρονης μητέρας της, η οποία πνίγηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων, έπειτα από την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αφορμή και τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο «Ιανός».

 

Ο αντεισαγγελέας Εφετών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», παρήγγειλε χθες συμπληρωματική προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι «με ενέργειες ή παραλείψεις τους οδήγησαν αφενός στην υπερχείλιση της κοίτης του εν λόγω ποταμού, και ολιγώρησαν τουλάχιστον στην ειδοποίηση ή εκκένωση της οικίας της θανούσας».

Όπως είναι γνωστό η 42χρονη ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας και προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο «τέλεσης ποινικών αδικημάτων», καθώς επίσης και «τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν» με αφορμή τον θάνατο της 86χρονης μητέρας της, η οποία πνίγηκε αβοήθητη μέσα στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων όταν εγκλωβίστηκε από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός».

Έντονα καιρικά φαινόμενα της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 που έπληξαν και την επαρχία των Φαρσάλων και είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο ποταμός Ενιπέας και να καταστραφούν σπίτια, έργα υποδομής και καλλιέργειες, ενώ από το φονικό πέρασμα του «Ιανού» στο Βασιλί Φαρσάλων, προκλήθηκε ο πνιγμός της 86χρονης, ένα από τα συνολικά τέσσερα θύματα του «la- νού».

Η 42χρονη στη μηνυτήρια αναφορά της περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου, για να τονίσει πως «ήταν περίπου ώρα 20.00 το βράδυ» όταν η μητέρα της «με κάλεσε στο τηλέφωνο και την άκουσα έντρομη και απελπισμένη να μου λέει ότι μπαίνει το νερό στο σπίτι και δεν ξέρει πού να πάει. Της είπα να φωνάξει βοήθεια, έκλεισα το τηλέφωνο και αμέσως μαζί με τον σύζυγό μου», «ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο για το Βασιλί» από τα Φάρσαλα όπου διαμένει, μια απόσταση που «δεν είναι περισσότερη από 5 χλμ».

«Έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των πέντε λεπτών της ώρας είχαμε φτάσει πολύ κοντά στο χωριό και εκεί διαπιστώσαμε ότι οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας απαγόρευαν τη διέλευση των οχημάτων. Όλο το χωριό είχε ήδη πλημμυρίσει. Όσο και αν προσπαθούσα ήταν αδύ- νατον πλέον να μπορέσω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τη μητέρα μου, καθώς οι τηλεφωνικές γραμμές είχαν πλέον διακοπεί». Σημειωτέον ότι για τα άλλα τρία θύματα του «Ιανού» στην Καρδίτσα ασκήθηκαν ήδη διώξεις από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας σε βάρος συνολικά 10 αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Β. Κακάρας (ifarsala.gr)

φωτογραφία αρχείου

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 12/03/2024 ώρα 12:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.