Ειδήσεις

Ικανοποίηση Δένδια για την 1η διακυβερνητική με Αλβανία και Β. Μακεδονία στις Βρυξέλλες

Ικανοποίηση Δένδια για την 1η διακυβερνητική με Αλβανία και Β. Μακεδονία στις Βρυξέλλες
Τι είπε ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την 1η Διακυβερνητική με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις Βρυξέλλες.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας, δήλωσε:

«Θα ήθελα καταρχάς να δηλώσω την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης γιατί αύριο, επιτέλους, θα λάβει χώρα εδώ στις Βρυξέλλες η 1η Διακυβερνητική με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία μετά από μια μακρά προσπάθεια και μια ιδιαιτέρως επίπονη διαδικασία.

Από εκεί και πέρα, το Συμβούλιο σήμερα έχει να συζητήσει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, τα ζητήματα που αφορούν στη ρωσική εισβολή την Ουκρανία, μάλιστα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τον Dmytro Kuleba, ο οποίος θα μας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά επίσης και το θέμα του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ που έχει να γίνει από το 2012 και πρέπει να βρεθεί μια λύση σε αυτό το ζήτημα, την συνάντηση στο Κάιρο των Υπουργών ΕΕ με τους ΥΠΕΞ του Αραβικού Συνδέσμου, κάτι το οποίο ένθερμα υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, αλλά επίσης και θέματα των Δυτικών Βαλκανίων, ιδίως τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, όπως ξέρετε επανειλημμένως έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας για την κατάσταση αυτή.

Νομίζω μια ατμόσφαιρα αρκετά φορτισμένη για καλοκαίρι».

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1548947950373683203}

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1548947954622504960}

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 18/07/2022 ώρα 12:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button