Ειδήσεις

Κέα: Προσάραξη και ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε φορτηγό πλοίο – Οδηγήθηκε στο Λαύριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο προσάραξε τα μεσάνυχτα κοντά στην Κέα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στα στεγανά του. Με τη βοήθεια ρυμουλκού αποκολλήθηκε και οδηγήθηκε στο Λαύριο.

Στη θαλάσσια περιοχή Ακρα Τάμελος της Κέας προσάραξε, τα μεσάνυχτα, υπό αδιευκρίνιστη αιτία το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος» με ελληνική σημαία νηολογίου Πειραιά, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στα στεγανά του.

Το πλοίο με 12 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει από την Ελευσίνα με προορισμό τη Μύκονο και μετέφερε 22 οχήματα και 20 επιβάτες οδηγούς. Με τη βοήθεια ρυμουλκού το πλοίο αποκολλήθηκε από τη θαλάσσια περιοχή και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια αποβιβάζοντας οχήματα και επιβάτες.

Από το κεντρικό λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Καπετάν Χρήστος» μέχρι την αποκατάστασης της ζημιάς και τη βεβαίωση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/07/2022 ώρα 9:00 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button