Τα θαλάσσια ύδατα στις ακτές του Δήμου Βόλου είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τις παραμετρικές τιμές των κολοβακτηρίδιων – εντερόκοκκων,
όπως προέκυψε από τις εκθέσεις αποτελεσμάτων μικροβιολογικής ανάλυσης των υδάτων του Περιφερειακού Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, 16 δειγμάτων, τα οποία ελήφθησαν στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2024 από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Μαγνησίας -Σποράδων.
Εξέλιξη που έρχεται να καθησυχάσει την εύλογη ανησυχία του κόσμου, μετά το ζήτημα που ανέκυψε το προηγούμενο διάστημα με τα νεκρά ψάρια της λίμνης Κάρλας.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το φαινόμενο της εμφάνισης των νεκρών ψαριών στις ακτές κολύμβησης του Δήμου Βόλου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων με στόχο τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασίας της υγείας των λουομένων, στις 28 Αυγούστου είχε πραγματοποιήσει δειγματοληψίες θαλάσσιου ύδατος από τις παρακάτω ακτές του Δήμου Βόλου:
Σουτραλί Αγριάς, Πλάκες, Άναυρος, Ξενία, Πευκάκια –Δημοτική ακτή (πλάκες Αλυκών), Αλυκές, Αμφανών, Αμαρυλλίς και Αγ.Γεώργιος Κυνηγών.
Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων είχε προκύψει τότε υπέρβαση μόνο σε μία ακτή (Ξενία) στην παραμετρική τιμή των εντερόκοκκων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
___________________________________
Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 06/09/2024 ώρα 6:03 μμ από την ιστοσελίδα
Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.