Καιρός: Καλά μαντάτα για το Σαββατοκύριακο – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Ισχυροί βοριάδες ρίχνουν σήμερα τη θερμοκρασία, με τον καιρό να είναι στα «φυσιολογικά φθινοπωρινά» επίπεδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα, κυρίως από την Τετάρτη, ο υδράργυρος αρχίζει ξανά να ανεβαίνει, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο να εκτιμά ότι το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τη σημερινή πρόγνωση του καιρού:

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Έρχονται ακόμα και 34άρια
Τα 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο στην αρχή της εβδομάδας, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειωθούν πολύ λίγες βροχές. «Όχι κάτι σημαντικό, όχι καταιγίδες» τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Και πρόσθεσε:

«Ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία. Το άλλο Σαββατοκύριακο μπορεί να έχει 33-34 βαθμούς».

Όπως εξήγησε, τα προγνωστικά στοιχεία, για την εβδομάδα που διανύουμε, δείχνουν ένα σύστημα με πολύ νερό στη βόρεια Ιταλία, αλλά όχι στην Ελλάδα, όπου θα παραμένει μια ηλιόλουστη εβδομάδα.

Τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είναι οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες, από την Τετάρτη θα αρχίσει να ανεβαίνει το θερμόμετρο».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αστάθεια Τετάρτη και Πέμπτη
Οι βοριάδες ενισχύονται, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, φτάνοντας ακόμα και τα 8 μποφόρ. Ο ίδιος «βλέπει» για σήμερα ηλιοφάνεια με πολύ καλές μέγιστες θερμοκρασίες 30-33 βαθμούς Κελσίου, ενώ συγκεκριμένα για την Αττική εκτιμά ότι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Από Τετάρτη γίνονται πιο πυκνοί οι χρωματισμοί στον μετεωρολογικό χάρτη, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εκτιμά ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι πιο έντονη η αστάθεια στα ηπειρωτικά. Έκανε, τέλος, λόγο για «φυσιολογικό, προς το φθινοπωρινό μοτίβο, καιρό».

Το άρθρο Καιρός: Καλά μαντάτα για το Σαββατοκύριακο – Τι λένε οι μετεωρολόγοι εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 18/09/2023 ώρα 6:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.