Κατεπείγουσα έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το σκάνδαλο Α.Μ.Ασημακοπούλου – Οι καταγγελίες και οι αστείες δικαιολογίες

Σε σκάνδαλο για την κυβέρνηση εξελίσσεται η χρήση των προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων, από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προκειμένου να διαφημίσει την υποψηφιότητά της και πριν από λίγο η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ανακοίνωσε ότι προχωράει σε κατεπείγουσα έρευνα μετά από πλήθος καταγγελιών.

Όπως αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Υπενθυμίζεται ότι απαντήσεις ζητά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Αρβανίτης φέρνει το θέμα στην ευρωβουλή, ζητώντας να αποκαλυφθεί πως έγινε η διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών αλλά και τη διασφάλιση της νομιμότητας καθώς σε μερικούς μήνες οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν αυτή την στιγμή στην είσοδο της ιστοσελίδας apodimoi.gov.gr.

Συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί αν προσπαθήσει κανείς να μπει στον ιστότοπο μέσα από μεγάλα προγράμματα περιήγησης όπως οι Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera και Microsoft Edge βλέπει τα μηνύματα «η σύνδεση δεν είναι ιδιωτική» και ότι «εισβολείς ενδέχεται να προσπαθήσουν να κλέψουν τις πληροφορίες σας»!

Η ίδια η A.M.Ασημακοπούλου προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον σάλο που προέκυψε είπε πως τα emails τα έλαβε μέσα από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά οι απόδημοι Έλληνες δεν την πίστεψαν προχωρώντας σε σχετικές καταγγελίες.

Συγκεκριμένα είπε νωρίτερα σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι δεν περιήλθε στα χεριά της η λίστα των ανθρώπων οι οποίοι γράφονται στο σύστημα για την επιστολική ψήφο, καθώς «αυτό θα ήταν μια έκνομη ενέργεια».

Υποστήριξε πως όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές, δικαιούνται ως υποψήφιοι να ζητήσουν επισήμως από το υπουργείο Εσωτερικών λίστα του εκλογικού καταλόγου.

«Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε μια λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό», ανέφερε και συνέχισε, κατηγορώντας τα υπόλοιπα κόμματα.

«Κάποια κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτό που έκανα εγώ έχει σχέση με την επιστολική ψήφο, δεν έχει».

Στην αρχή είπε ότι έχει μαζέψει τα στοιχεία στην διαρκεία της θητείας της όμως είχε email ατόμων που δεν είχαν επικοινωνήσει ποτέ μαζί της.

Εν συνεχεία είπε ότι τα πήρε από τους εκλογικούς καταλόγους, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι δεν περιέχουν email!

Είναι σαφές ότι αυτά που λέει η ευρωβουλευτής «κουτουλάνε» μεταξύ τους.

Φυσικά, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης και αυτό μένει να φανεί κατά την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής.

Ορισμένοι από τους Έλληνες ψηφοφόρους εξωτερικού καταγγέλλουν ότι ουδέποτε έδωσαν έγκριση για αποστολή μηνυμάτων πολιτικού περιεχομένου. Ανάμεσα σε αυτούς και η Matina Stevis-Gridneff, υπεύθυνη του γραφείου Βρυξελλών των New York Times.

Έτερος Έλληνας του εξωτερικού έχει κι αυτός την ίδια απορία από που βρήκε το e-mail του η συγκεκριμένη ευρωβουλευτής.

«Ο εκλογικός κατάλογος είναι πράγματι δημόσιος. Εδώ είναι η δική μου εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο. Το email μου πού το βρήκατε;», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το άρθρο Κατεπείγουσα έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το σκάνδαλο Α.Μ.Ασημακοπούλου – Οι καταγγελίες και οι αστείες δικαιολογίες εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 05/03/2024 ώρα 12:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.