Κατερίνη: Χαροκαμένη συνταξιούχος δώρισε στο ΕΚΑΒ εξοπλισμένο ασθενοφόρο!

Μπορεί ο στόλος του ΕΚΑΒ να είναι ολιγάριθμος, απαρχαιωμένος και να έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα, με το αρμόδιο υπουργείο να μην κάνει κάτι ιδιαίτερο για να επιλύσει αυτό το χρόνιο πρόβλημα που έχει οδηγήσει στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, ωστόσο συμπολίτες μας από το υστέρημά τους συνεχίζουν να κάνουν δωρεές!

Η τελευταία ευγενική χειρονομία έγινε μόλις χθες από τη συνταξιούχο Ειρήνη Παρασκευοπούλου, η οποία δώρισε ένα καινούργιο και εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κατερίνης, στη μνήμη του γιου της που πέθανε πριν από μερικά χρόνια. Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ, αποφάσισε να κάνει αυτή τη δωρεά λόγω της «εξαιρετικής συμπεριφοράς» που επέδειξαν απέναντί της οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης.

«Ο χαμός του παιδιού μου, που έφυγε άδικα, χωρίς να ξέρουμε τίποτε, με οδήγησε στην πράξη αυτή» είπε και πρόσθεσε ότι τα χρήματα δεν προέρχονται από οικονομίες που είχαν κάνει η ίδια και ο σύζυγός της, αλλά από μια αποζημίωση του κράτους, που σχετιζόταν με τις ηρωικές πράξεις του στρατιωτικού πατέρα της στο αλβανικό μέτωπο το 1940. «Αυτά τα χρήματα ήταν το αίμα του πατέρα μου, αυτό με συγκίνησε περισσότερο» υπογράμμισε, ενώ εξήγησε ότι ο πατέρας της έχασε τη ζωή του στο αλβανικό μέτωπο, με μια σφαίρα στο αυτί, κατά τις τελευταίες μάχες.

Η Πολιτεία ως αντάλλαγμα παραχώρησε 15 στρέμματα γης στην οικογένεια, τα οποία έπειτα από χρόνια απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου. Τα χρήματα της απαλλοτρίωσης παρέμεναν για χρόνια στον λογαριασμό της οικογένειας, μέχρι το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του γιου της. Μόλις συνέβη αυτό, είπε, πήρε την απόφαση με αυτά τα χρήματα να κάνει δωρεά στο ΕΚΑΒ, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν ιεροσυλία τα χρήματα που προήλθαν από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία του πατέρα της να ξοδευτούν άσκοπα και να μην επιστρέψουν με κάποιον τρόπο στην πατρίδα για την οποία πολέμησε ο ίδιος.

Το άρθρο Κατερίνη: Χαροκαμένη συνταξιούχος δώρισε στο ΕΚΑΒ εξοπλισμένο ασθενοφόρο! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 22/03/2024 ώρα 12:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.