Κιλκίς: Αδίστακτοι έκρυβαν λαθραία τσιγάρα σε τόπια υφάσματος για να τα στείλουν στη Γαλλία

Στην εξάρθρωση μιας εγκληματικής ομάδας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων προχώρησε η αστυνομία του Κιλκίς εντοπίζοντας μεγάλη αποθήκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τα μέλη της σπείρας στο Κιλκίς έκρυβαν μέσα σε τόπια υφάσματος μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και τα φόρτωναν σε φορτηγό, με σκοπό να τα εξάγουν, με πλαστά τιμολόγια, στη Γαλλία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς έφτασαν στα ίχνη της ομάδας συλλαμβάνοντας τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη της, ενώ κατασχέθηκαν 306.770 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η αποθήκη στην οποία εντοπίστηκαν τα λαθραία τσιγάρα βρίσκεται σε περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου, ενώ οι συλληφθέντες, όλοι ομογενείς ηλικίας 35, 56 και 62 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στην 1η Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία.

Τα παράνομα τσιγάρα – η προέλευση των οποίων ερευνάται – θα σταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Υπηρεσία για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν το φορτηγό, ένα όχημα τύπου κλαρκ, ένα παλετοφόρο, μία κάμερα ασφαλείας κι ένα αυτοκίνητο.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βίντεο στην σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook:

Το άρθρο Κιλκίς: Αδίστακτοι έκρυβαν λαθραία τσιγάρα σε τόπια υφάσματος για να τα στείλουν στη Γαλλία εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 01/02/2024 ώρα 6:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.