Κουρέτας για παρουσίαση αντιπλημμυρικού σχεδίου από τους Ολλανδούς: “Θα ήθελα να το ακούσω πρώτος…”

Κουρέτας για παρουσίαση αντιπλημμυρικού σχεδίου από τους Ολλανδούς: "Θα ήθελα να το ακούσω πρώτος..."

Τη μερική πικρία του που δεν κλήθηκε στη σημερινή (Τρίτη 5/3) πρώτη παρουσίαση του σχεδίου της ολλανδικής εταιρείας HVA για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας στον Πρωθυπουργό, εκφράζει με δήλωσή του μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας.

 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Σε λίγες ώρες ανακοινώνεται το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας HVA για την αντιπλημμυρικη θωράκιση της Θεσσαλίας μας στον πρωθυπουργό της χώρας. Εγώ απόψε είμαι όπως λέμε άγρυπνος στο Σιάτλ. Θα ήθελα να το ακούσω πρώτος αλλά ειμαι σίγουρος ότι θα κληθω με την επιστημονική μου ομάδα να το ακούσω από τον πρωθυπουργό και να συνδιαμορφώσουμε μαζί την πρόταση για την Θεσσαλία μας. Και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει. Εμείς έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση καθαρισμού των ρεμάτων και ποταμών στην προ daniel εποχή και οριστικής διαμόρφωσης των αναχωμάτων η οποία κοστίζει 530 εκατομμύρια και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες θα εγκριθεί από την κυβέρνηση ώστε το φθινόπωρο να μας βρει οχυρωμένους. Η πρόχειρη επιδιόρθωση των αναχωμάτων και ο ικανοποιητικός καθαρισμός των ρεμάτων της Μαγνησίας και ο πρόχειρος των ρεμάτων και ποταμών της υπόλοιπης Θεσσαλίας έχει ήδη γίνει και κόστισε 82.5 εκατομμύρια. Επιχειρήσαμε σε 395 σημεία και έγιναν οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις σύμφωνα με την κοινη στρατηγική με τα υπουργεία υποδομών, εσωτερικών και πολιτικής προστασίας. Άγρυπνοι δύο μήνες. Αρα όσοι με ρωτάτε για την σημερινή ανακοίνωση του αντιπλημμυρικου προγράμματος, κρατώ την ουσία που λέει ότι θα συνδιαμορφώσουμε με την κυβέρνηση την τελική πρόταση σε λίγο καιρό. Σε λίγο όμως.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 05/03/2024 ώρα 12:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.