Κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας: Να γίνουν έλεγχοι στη φτηνή φέτα που διακινείται στην Ιρλανδία

Κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας: Να γίνουν έλεγχοι στη φτηνή φέτα που διακινείται στην Ιρλανδία

Ελέγχους στη φέτα, που εμφανίζεται μέσω των social media, να πωλείται στην Ιρλανδία φθηνά καθώς και αν το προϊόν αυτό έχει τις προδιαγραφές ΠΟΠ ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, με επιστολή της Ομοσπονδίας τους προς τον ΕΛΓΟ Δήμητρα .

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται «τις τελευταίες μέρες για άλλη μια φορά μέσω των social media βλέπουμε πράγματα τα οποία υπονομεύουν το εθνικό μας προϊόν την φέτα ΠΟΠ».

Συγκεκριμένα στην Ιρλανδία καταναλώτρια επικαλείται σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από την ίδια ότι αγοράζει την Ελληνική φέτα σε μια τιμή – που όπως επισημαίνεται στην επιστολή – η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Τα ερωτήματα
«Επειδή εκ του νόμου αρμόδιος φορέας για τον έλεγχο των ΠΟΠ προϊόντων είστε εσείς μαζί με τον ΕΦΕΤ και την οικονομική αστυνομία ζητάμε άμεσα την κινητοποίησή σας παίρνοντας δείγματα από τις εν λόγω συσκευασίες με ‘’Φέτα’’», σημειώνεται και αυτό προκειμένου να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί τόσο χαμηλή η τιμή του προϊόντος;

2. Κατά πόσο αυτό το προϊόν έχει τις προδιαγραφές ΠΟΠ;

3. Αν δεν είναι φέτα οι κτηνοτρόφοι ζητούν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα αυτών που την παρασκεύασαν και την πούλησαν σε αυτή την περίεργη τιμή και να μπουν μεγάλα πρόστιμα στην πραγματικότητα και όχι στο συρτάρι όπως αυτά που βρήκε ο αρμόδιος Υπουργός.

«Σε όλα αυτά εμείς οι κτηνοτρόφοι περιμένουμε άμεσα απαντήσεις για την προστασία του καταναλωτή καθώς και όλου του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας στην χώρα μας», τονίζει η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι «για μια ακόμη φορά βλέπουμε το μέλλον της κτηνοτροφίας να είναι πολύ δύσκολο με αυτή την κατάσταση που επικρατεί».

Πηγή:Larissanet.gr

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 10/06/2024 ώρα 9:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.