Κώστας Κρομμύδας: Η αδερφή μου πέθανε από χειροβομβίδα

Ο Κώστας Κρομμύδας μίλησε για τον θάνατο της μεγαλύτερης αδερφής του, την οποία, δεν γνώρισε ποτέ.

Ο ηθοποιός είπε στο «Πρωίαν σε είδον», ότι η αδερφή του πέθανε από χειροβομβίδα, μαζί με έναν ξάδερφό τους, τη δεκαετία του 1950.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Κρομμύδας είπε: «Είμαι το πέμπτο παιδί της οικογένειας, την πρώτη μου αδερφή δεν την έχω γνωρίσει γιατί σκοτώθηκε πολύ μικρή με έναν τραγικό τρόπο, από χειροβομβίδα. Από τις παλιές αυτές χειροβομβίδες που ξεμένανε. Σας μιλάω τώρα για την δεκαετία του 50 έτσι. Εγώ γεννήθηκα το ’71. Δυστυχώς σκοτώθηκε πάρα πολύς κόσμος μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά τον εμφύλιο κυρίως γιατί μετά από χρόνια ξαναέγινε αυτό, γιατί στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας υπήρχαν παρατημένα πυρομαχικά».

Ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι: «Κάποια από αυτά τα βρίσκαν τα παιδιά, ειδικά τις χειροβομβίδες που έμοιαζαν με παιχνίδι και ξέρεις βγάζοντας την περόνη δεν ξέρει ένα παιδί τι έπεται. Σκοτώθηκε μαζί με τον πρώτο μου ξάδερφο, τον Κώστα, σχεδόν επί τόπου. Μετά από 21 χρόνια μετά γεννήθηκα. Δεν ξεπερνιέται το πένθος αυτό. Η μητέρα μου τότε ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί και ουσιαστικά εκείνη την στιγμή μαθαίνουμε ότι βρήκαν την χειροβομβίδα στην αυλή του σπιτιού μας».

Τέλος, ο Κώστας Κρομμύδας επισήμανε πως: «Τώρα μας φαίνεται περίεργο, αλλά στα σπίτια τότε υπήρχαν όπλα, χειροβομβίδες από όλα. Δυστυχώς τότε σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι από νάρκες»

Το άρθρο Κώστας Κρομμύδας: Η αδερφή μου πέθανε από χειροβομβίδα εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 07/02/2024 ώρα 3:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.