ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: “Και η νέα περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, συνεχίζει στα χνάρια της προηγούμενης, τις αναθέσεις έργων αποκαταστάσεων, εκατομμυρίων ευρώ”

ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: "Και η νέα περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, συνεχίζει στα χνάρια της προηγούμενης, τις αναθέσεις έργων αποκαταστάσεων, εκατομμυρίων ευρώ"

Και η νέα περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας του κ. Κουρέτα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), αξιοποιώντας το αντιλαϊκό νομικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και με δικαιολογία την γρήγορη αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσαν η πυρκαγιά στην Μαγνησία και οι πλημμύρες σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, συνεχίζει στα χνάρια της προηγούμενης περιφερειακής αρχής του κ. Αγοραστού (Ν.Δ), τις αναθέσεις πολλών έργων, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, είτε απευθείας, είτε με διαπραγμάτευση με περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων.

Αυτό προκύπτει απο τις εισηγήσεις που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής της Δευτέρας 5/2/24.

Παρά την επιλογή της διαδικασίας των απευθείας αναθέσεων ή της διαπραγμάτευσης με περιορισμένο αριθμό επιχειρηματιών, πολλά έργα αποκατάστασης, που όντως ήταν και είναι άμεση η ανάγκη εκτέλσής τους, είτε καθυστερούν, είτε δεν ξεκίνησαν καν.

Το ίδιο ισχύει και για αρκετά έργα αποκατάστασης απο τον ΙΑΝΟ, τον ΔΙΟΜΗΔΗ, άλλα πλημμυρικά φαινόμενα και τον σεισμό που επιλέχθηκαν με τις ίδιες διαδικασίες, σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν παλιότερα η κυβέρνηση και η πρώην περιφερειακή αρχή, ότι έδρασαν με ταχύτητα και αποκατέστησαν τις τεράστιες καταστροφές.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μεγάλης υποστελέχωσης σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και των ελλείψεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό της περιφέρειας, των δήμων και των υπουργείων, της πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα και παραδίδει στους εργολάβους όλα σχεδόν τα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που βγαίνουν απο την φοροληστεία των εργατικών και λαικών οικογενειών.

4/2/2024

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 05/02/2024 ώρα 3:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.