ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: “Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσοχέρου”

ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: "Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσοχέρου"

Ενώ τα εργολαβικά γραφεία απολαμβάνουν χρυσοφόρες πολυετείς συμβάσεις στις δομές προσφύγων – μεταναστών, στη δομή Κουτσοχέρου της Λάρισας, ετοιμάζονται απολύσεις εργαζόμενων απο εργλαβική εταιρεία, με το πρόσχημα της απομάκρυνσης προσωρινά των μεταναστών απο την δομή, όπου έχουν μεταφερθεί πλημμυροπαθείς.

 

Επιβεβαιώνεται ότι οι απολύσεις που ετοιμάζονται  πάνε χέρι-χέρι με τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο για όσους κάθε φορά κρίνεται ότι είναι απαραίτητοι με κριτήρια που αφορούν την εξυπηρέτηση των αντιλαϊκών ιεραρχήσεων της Ε.Ε και των μονοπωλιακών ομίλων και είναι ξένα προς τα δικαιώματα των προσφύγων.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει απο την κυβέρνηση να παρέμβει για να μην απολυθεί κανείς, αλλά να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στην δομή προσφύγων του Κουτσοχέρου και σε όλες τις δομές.

Να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου και να αποροφηθούν σε έναν ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης των αιτήσεων ασύλου και φιλοξενίας, χωρίς εργολάβους, γραφεία ενοικίασης εργαζομένων και ΜΚΟ, ώστε με σύντομες διαδικασίες οι αιτούντες να μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

 18/10/2023

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/10/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.