Λιχαδονήσια: Οι Μπαχάμες της Ελλάδας μιάμιση ώρα από την Αθήνα

Τα Λιχαδονήσια δεν είναι απλώς ένας υπέροχος καλοκαιρινός και άκρως χαλαρωτικός προορισμός. Είναι οι Μπαχάμες, οι Σεϊχέλες και όλοι οι τροπικοί παράδεισοι σε έναν!

 

 

Τα Λιχαδονήσια, που βρίσκονται μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Είναι ένα σύμπλεγμα επτά νησιών δημιουργήθηκαν λόγω ηφαιστειώδους ενέργειας, το 426 πΧ. Τα επτά νησάκια έχουν και ονόματα. Είναι η Μονολιά , η Μεγάλη Στρογγυλή, η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βαγιά, το Βορήα και το Λιμάνι. Το πιο γνωστό και μεγάλο νησί είναι Μονόλια. Έχει οργανωμένο μπιτς μπαρ και καταγάλανα νερά.

 

Κάτοικοι: Τα νησιά κατοικούνταν στο παρελθόν. Στο νότιο τμήμα της Μονόλιας διασώζονται ακόμα κτίσματα από τον οικισμό του νησιού. Ο πληθυσμός των νησιών έφτανε τους 70 κατοίκους το 1928 ενώ από την δεκαετία του 1960 και μετά ο οικισμός σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

Το άρθρο Λιχαδονήσια: Οι Μπαχάμες της Ελλάδας μιάμιση ώρα από την Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 13/04/2024 ώρα 3:02 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.