Μήνυμα Περιφερειακής Διευθύντριας Α/Θμιας & Β/Θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα Περιφερειακής Διευθύντριας Α/Θμιας & Β/Θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στα σχολεία της Θεσσαλίας μετά τις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας με τα ακραία καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Από την πρώτη στιγμή, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συνεργάστηκαν και συνεργάζονται στενά για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή των μαθητριών/μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στο σχολικό περιβάλλον.

Βασικός γνώμονας αυτή την περίοδο των δύο εβδομάδων υπήρξε η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων καθημερινά.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας χαρτογραφώντας την υφιστάμενη κατάσταση σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών, οδικής προσβασιμότητας, δρομολογώντας, επίσης, τις διαδικασίες για την άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου εκπαιδευτικού υλικού και σχολικού εξοπλισμού.

Ως τώρα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των περισσότερων σχολικών μονάδων και είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές παρέχοντάς τους ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά τους, ψυχολογική υποστήριξη, μάσκες προστασίας, όπου χρειάζεται, αντισηπτικά και εμφιαλωμένο νερό.
Σε όσα σχολεία πραγματοποιηθούν μαθήματα εξ΄αποστάσεως μέσω του ψηφιακού σχολείου το ΥΠΑΙΘΑ θα παραχωρήσει tablets για να χρησιμοποιηθούν από όλους τους μαθητές.

Οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες έχουν μετακινηθεί λόγω των καταστροφικών συνεπειών της πλημμύρας, μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε σχολείο της περιοχής που τώρα κατοικούν.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα αποστείλουν σχετικές οδηγίες στις Σχολικές Μονάδες. Είναι αυτονόητο πως οποιαδήποτε στιγμή καταστεί εφικτό να επιστρέψουν στον αρχικό τόπο κατοικίας τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν σχολική μονάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, επομένως, οργάνωσης και μεθόδευσης και με βασικά εφόδια το θετικό κλίμα, την αισιόδοξη διάθεση και το πνεύμα αλληλεγγύης είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για την εκπαίδευση των μαθητών μας και να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Βασιλική Ζιάκα
Περιφερειακή Διευθύντρια Α/Θμιας & Β/Θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 22/09/2023 ώρα 9:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.