Μαγνησία: Στην κυκλοφορία εκ νέου η γέφυρα των Καλών Νερών στη θέση “Μπελεγρίνος”

Μαγνησία: Στην κυκλοφορία εκ νέου η γέφυρα των Καλών Νερών στη θέση "Μπελεγρίνος"

Σε κυκλοφορία δόθηκε σήμερα (26/4) από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η γέφυρα των Καλών Νερών στη θέση “Μπελεγρίνος”.

Η αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί στη γέφυρα ολοκληρώθηκε και πλέον αποκαθίσταται η κυκλοφορία από και προς το Νότιο Πήλιο. Οι ζημιές στη γέφυρα είχαν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου (2023).

.Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε την αποκατάσταση τις τελευταίες 20 ημέρες και το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία Το έργο, στην ουσία αποκατέστησε την σύνδεση της γέφυρας με το οδικό δίκτυο από την ανατολική πλευρά προς Μπούφα καθώς τα ορμητικά νερά του χειμάρρου είχαν διαβρώσει το πρίσμα, το οποίο υποχώρησε και υπήρχε κενό στην γεφύρωση. Οι εργασίες αφορούσαν την κατασκευή μεταβατικού επιχώματος, η βάση του οποίο είναι από πέτρα ανατίναξης και υλικό αναπλήρωσης σκυρόδεμα (το παλιό έργο ήταν μόνο από χώμα).

.Στο προηγούμενο διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με μεταλλική γέφυρα τύπου belley που είχε τοποθετήσει ο Στρατός, όχι όμως για βαρέα οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν διάβαση ιρλανδικού τύπου μέσα από τον κοίτη του χειμάρρου.

Με πληροφορίες από γραφείο τύπου Περιφέρειας Θεσσαλίας

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 26/04/2024 ώρα 6:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.