Μετά τον βασιλιά της Ιορδανίας και ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς είπε όχι στη ν διάσκεψη του Αμμάν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ -Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στην Γάζα τίναξε στον αέρα κάθε προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Πολύ δύσκολες γίνονται οι διπλωματικές συζητήσεις και συναντήσεις με σκοπό την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή μετά την αιματηρή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας.

Σύμφωνα με την washingtonpost.com ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Μετά τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι η Ιορδανία ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο με τον Τζο Μπάιντεν και τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης στο Αμάν.

Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή «μόλις έγινε πολύ πιο περίπλοκο», τόνισε ο Αμερικανός ανταποκριτής James Matthews, μετά το φονικό χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα, σε ανάλυση που δημοσιεύει το Sky News. «Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερα» τονίζει ο Matthews.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα επισκεφτεί σήμερα στο Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και στη συνέχεια επρόκειτο να μεταβεί στη σύνοδο κορυφής στο γειτονικό βασίλειο.

Κανένα σχόλιο από Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει την ακύρωση της συνόδου κορυφής πάντως η αναμενόμενη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν (εφόσον πραγματοποιηθεί) γίνεται με ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο.

Στο Πεντάγωνο, η εκπρόσωπος Σαμπρίνα Σινγκ είπε στους δημοσιογράφους ότι «η διοίκηση Μπάιντεν αναμένει από το Ισραήλ να συμμορφωθεί με το κράτος δικαίου και το δίκαιο της ένοπλης σύγκρουσης καθώς συνεχίζει τον πόλεμο στη Γάζα».

Το άρθρο Μετά τον βασιλιά της Ιορδανίας και ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς είπε όχι στη ν διάσκεψη του Αμμάν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ -Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στην Γάζα τίναξε στον αέρα κάθε προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 18/10/2023 ώρα 3:04 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.