Μια πολυτελής κατοικία που μοιάζει να «εξαφανίζεται» στον κήπο -Με διάφανους τοίχους και πολύ φως

Μια πολυτελής κατοικία που μοιάζει να «εξαφανίζεται» στον κήπο -Με διάφανους τοίχους και πολύ φως

Αν και το Λος Άντζελες είναι συνυφασμένο με την αύρα του Χόλιγουντ και τα λαμπερά πάρτυ, έχει μια απόλυτα αντίθετη, ήσυχη πλευρά που φιλοξενεί τις πολυτελείς κατοικίες και τα σπίτια μερικών από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

 

Στους καταπράσινους λόφους του φωλιάζουν αρχιτεκτονικά διαμάντια, με πρωτοποριακό σχεδιασμό, πισίνες και πολυτελείς κρεβατοκάμαρες, σε μια μεγάλη ποικιλία από στιλ και διακοσμητικές τάσεις.

Μια από τα πιο ιδιαίτερες κατοικίες της περιοχής, βρίσκεται στην περιοχή Venice Beach, ονομάζεται Palms Residence και είναι δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Olson Kundig.

Το στοιχείο που πρωταγωνιστεί και δίνει το στίγμα του σε όλο το οικοδόμημα, είναι η σχέση του εξωτερικού με τον εσωτερικό χώρο -το σπίτι μοιάζει να εξαφανίζεται μέσα στον κήπο που το περιβάλλει και αντίστροφα η είσοδος στους χώρους του σπιτιού μοιάζει σαν φυσική συνέχεια του κήπου.

Με ένα στούντιο γιόγκα, σαλόνι σε δύο επίπεδα, τραπεζαρία και υπνοδωμάτια, ο σχεδιασμός του σπιτιού θολώνει τις γραμμές μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, δημιουργώντας ένα καταφύγιο ηρεμίας και χαλάρωσης.

Αντιμετωπίζοντας την ανοιχτή αρχιτεκτονική της κατοικίας σαν «στρώματα ρούχων», ο Tom ιδεολογεί ότι υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να ανοίξει και να κλείσει τον κάθε χώρο καθώς και να χειριστεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να εισέλθει και να εξέλθει από το σπίτι.

Χάρη στην παραθαλάσσια τοποθεσία του, το σπίτι γεμίζει με μια μαγική ποιότητα φυσικού φωτός από τη στιγμή που ανατέλλει ο ήλιος μέχρι να δύσει, επιτρέποντας στη συνέχεια στο φως του φεγγαριού να αναλάβει τη θέση του.

Επιπλέον, το στοιχείο της επικοινωνίας του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο τονίζεται περαιτέρω με ευρείες γυάλινες πόρτες και ένα κλιμακοστάσιο με γυάλινα τοιχώματα που προσκαλεί το φως και ζεσταίνει τον εσωτερικό χώρο.

Η πολυτελής κατοικία που μοιάζει να «εξαφανίζεται» στον κήπο
Inside a Secret Garden House That Disappears Into Its Surrounding Nature (House Tour)
Επιπλέον, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό στούντιο γιόγκα με μια εγκατάσταση Gamelatron – ένα κινητικό γλυπτό που σχεδιάστηκε από τον στενό φίλο του ιδιοκτήτη, Aaron Taylor Kuffner.

Το γλυπτό που συντέθηκε επί τόπου, εκπέμπει ένα ηχητικό λουτρό μέσω ινδονησιακών γκονγκ, το οποίο συμβάλλει στον καθορισμό του τόνου και της ροής του χαρακτήρα του σπιτιού.

Το άρθρο Μια πολυτελής κατοικία που μοιάζει να «εξαφανίζεται» στον κήπο -Με διάφανους τοίχους και πολύ φως εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 13/09/2023 ώρα 3:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.