Μονή Αββακούμ: Αποκαλυπτικό βίντεο με μοναχούς που έκαναν σταυρούς και εικόνες να δακρύζουν!

Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις προηγούμενες υποψίες και να ενισχύουν τις κατηγορίες εναντίον του ηγούμενου και των μοναχών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η συνεργασία του ηγουμένου με έναν από τους κατηγορούμενους μοναχούς για την παρασκευή μύρου και τη χρήση του σε σταυρούς ή εικόνες με σκοπό την εξαπάτηση των πιστών είναι ένα ακόμα σοκαριστικό στοιχείο στην υπόθεση. Αυτό επιβεβαιώνει την πολύπλοκη και αμφιλεγόμενη φύση των ενεργειών που διαπράχθηκαν στη μονή.

Οι νέες πληροφορίες προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στην κοινότητα και απαιτούν άμεση δράση από τις αρχές της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι υποθέσεις και να ληφθούν οι αναγκαίες νομικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ, το οποίο δημοσιεύει ο Πολίτης της Κύπρου, φαίνεται ο ηγούμενος της μονής, Νεκτάριος, και ο μοναχός Αββακούμ να προετοιμάζουν το υγρό και να βυθίζουν τον σταυρό μέσα σε αυτό ώστε να αναβλύζει μύρο.

Ο μοναχός Αββακούμ εμφανίζεται να κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που έχουν ετοιμάσει, ενώ ο Νεκτάριος του δίνει οδηγίες για να βάλει αρκετό «μύρο» μέχρι να «κολυμπώσει». Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι απατεώνες της Μονής χρησιμοποιούσαν και μηχανισμό, ο οποίος διοχέτευε μύρο σε εικόνες για να τις κάνει να δακρύζουν. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα καταγράφηκαν στη μονή στο Φτερικούδι και πρόκειται για υλικό το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην Ιερά Σύνοδο.

Υπενθυμίζεται πως την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδη, λόγω των «θαυματουργών» εικόνων, επισκέπτονταν χιλιάδες πιστοί, αλλά και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Τη δε εποπτεία της Μονής είχε Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.

Οικονομικές απάτες, «θαυματουργές» εικόνες και ερωτικές περιπτύξεις μοναχών
Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε αφορά τόσο οικονομικές απάτες, όσο και σεξουαλικές περιπτύξεις μοναχών. Από τις έρευνες εντοπίστηκε χρηματικό ποσό 800.000 ευρώ, αλλά και δύο διαμερίσματα ένα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό, που φέρονται να ανήκουν στους δύο μοναχούς του μοναστηρίου, οι οποίοι είναι και οι βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Οι δύο μοναχοί, όπως αποκαλύφθηκε σε συνεργασία με τον ηγούμενο, φέρονται να παραπλανούσαν τους πιστούς με διάφορες μεθόδους, παρουσιάζοντας «θαυματουργές» εικόνες που δάκρυζαν ή έσταζαν μύρο. Αυτές προσέλκυαν όλο και περισσότερο κόσμο και αυτοί αποκόμιζαν τεράστια ποσά για ίδιον όφελος.

Αυτό όμως που «έκαψε» τους δύο μοναχούς δεν ήταν οι απάτες, αλλά η αποκάλυψη των μεταξύ τους ερωτικών περιπτύξεων, οι οποίες μάλιστα είχαν καταγραφεί από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι στο μοναστήρι. Ήταν τέτοια η πεποίθησή τους πως ελέγχουν τα πάντα που δεν έμπαιναν καν στον κόπο να τις κλείσουν με αποτέλεσμα οι συνευρέσεις αλλά και οι απάτες τους να αποθηκευτούν σε βίντεο.

Όταν το όσα συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες – και μπροστά στις κάμερες – άρχισαν να συζητούνται, τότε ο υπεύθυνος για τη Μονή Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας αποφάσισε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική έφοδο. Το υλικό από τις κάμερες έπεσε στα χέρια του και το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε.

Το άρθρο Μονή Αββακούμ: Αποκαλυπτικό βίντεο με μοναχούς που έκαναν σταυρούς και εικόνες να δακρύζουν! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 13/03/2024 ώρα 6:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.