Ξέσπασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη: Η βία είναι παντού γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη- Δεν υπάρχει μεσαία τάξη

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξέφρασε τη γνώμη του για τη βία στον αθλητισμό, με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και εξήγησε πως όλα οφείλονται στις κοινωνικές ανισότητες.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν “μάσησε” τα λόγια του, σε ερώτηση για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι μίλησε στην Cosmote TV με την ευκαιρία της παρουσίας της Μάντσεστερ Σίτι στην Ελλάδα για το UEFA Super Cup και ξεκαθάρισε πως όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα προκύπτουν, λόγω των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων που υπάρχουν.

“Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης”, δήλωσε αρχικά στον Αντρέα Παλομπαρίνι ο προπονητής των “πολιτών”.

“Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση”.

Το άρθρο Ξέσπασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη: Η βία είναι παντού γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη- Δεν υπάρχει μεσαία τάξη εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 17/08/2023 ώρα 10:26 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.