Οι πλημμύρες «έπνιξαν» και τη δημοφιλία του Μητσοτάκη! Τι λένε οι πολίτες για την κυβέρνηση μετά τις καταστροφικές κακοκαιρίες και τις πυρκαγιές; Πού στρέφονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις;

Αρκετές είναι οι δημοσκοπήσεις που έχουν εμφανιστεί στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα και απ’ αυτές μπορούμε να βγάλουμε κάποια βασικά συμπεράσματα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πληγεί από τις πλημμύρες και τις καταστροφές, ωστόσο παραμένει πρώτη και με διαφορά, ακόμη και αν βλέπει τα ποσοστά της να έχουν πέσει.

Ωστόσο αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία της αντιπολίτευσης να «κερδίσει» τους πολίτες. Αυτή είναι και η απάντηση στην ερώτηση «πού στρέφονται οι πολίτες», καθώς οι ψηφοφόροι θεωρούν ως πιο ιδανικό πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον «κανέναν», οι υπόλοιποι αρχηγοί κομμάτων βρίσκονται αρκετά πιο πίσω, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ένα ποσοστό κοντά στο 7-8%.

Ωστόσο το πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρο, καθώς σύμφωνα με την δημοσκόπηση εταιρείας ALCO που παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha oι φωτιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες που προκάλεσε ο Daniel και ο Elias και η αντίδραση του επιτελικού κράτους είχαν αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης με το 38% των πολιτών να λέει ότι έχει χειρότερη εικόνα σε σχέση με την εικόνα που είχε πριν τις εκλογές. Όσον αφορά το επιτελικό κράτος το 64% δηλώνει ότι δεν λειτουργεί και μόλις το 25% αναφέρει ότι λειτουργεί.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης δεν ακουμπούν ωστόσο την δημοτικότητα του πρωθυπουργού καθώς το 40% λέει ότι έχει θετική άποψη για τον πρωθυπουργό και το 52% αρνητική.

Πώς πάνε τα πράγματα στη χώρα σύμφωνα με την MRB;

57,7% αρκετά και πολύ κακά
22,1% ούτε καλά ούτε άσχημα
19,77% λέει αρκετά ή πολύ καλά

Από τον Ιούνιο η απαισιοδοξία έχει αυξηθεί κατά 13,5 μονάδες

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,6%, το ΠΑΣΟΚ 9,5%, το ΚΚΕ 7,1%, η Ελληνική Λύση 5,7%, το κόμμα Νίκη 3,1%, οι «Σπαρτιάτες» 2,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,3% και το ΜέΡΑ25 2,2%. Στο 21,4% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην αναγωγή επί των έγκυρων τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής: ΝΔ: 38%, ΣΥΡΙΖΑ: 17,3%, ΠΑΣΟΚ: 12,1%, ΚΚΕ: 9%, Ελληνική Λύση: 7,3%, Κόμμα Νίκη: 3,9%, «Σπαρτιάτες»: 3,3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Άλλο κόμμα 3,4%.

Κάτι που είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια κατάσταση αναδιοργάνωσης, καθώς έχει νέο αρχηγό και βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις εκλογές για την προεδρία, κατά τη διάρκεια των οποίων τα στελέχη του κόμματος αντάλλαξαν βαριές κουβέντες.

Το άρθρο Οι πλημμύρες «έπνιξαν» και τη δημοφιλία του Μητσοτάκη! Τι λένε οι πολίτες για την κυβέρνηση μετά τις καταστροφικές κακοκαιρίες και τις πυρκαγιές; Πού στρέφονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις; εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 29/09/2023 ώρα 9:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.