«Οι Τούρκοι έρχονται και παίρνουν τα ψάρια μας παράνομα»: Κραυγή αγωνίας από τους ψαράδες

Καμπανάκι από τον πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας, Νίκος Σταμούλης μίλησε για τον κίνδυνο στις ελληνικές θάλασσες να μην έχουν ψάρια, για μια σειρά λόγων, ένας εκ των οποίων είναι και η παράνομη αλιεία των Τούρκων οι οποίοι «μπαίνουν μέσα και αλιεύουν παράνομα».

«Είμαι σε επαφή με τους ψαράδες σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε μεγάλο θέμα ως προς την ποσότητα των ψαριών που έχει μειωθεί στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο με το θέμα των Τούρκων που μπαίνουν μέσα και αλιεύουν παράνομα. Παίρνουν τα ψάρια τα δικά μας και εμείς δεν έχουμε να βγάλουμε. Το δεύτερο θέμα είναι με τους λαγοκέφαλους που μας καταστρέφουν τα εργαλεία αλλά και με τα θηλαστικά. Και με το πετρέλαιο που έχει φτάσει στα ύψη και δεν μπορούμε να πάμε ούτε ένα μίλι μακριά» τόνισε ο κ. Σταμούλης στο ΟΡΕΝ.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει έλεγχος από τις Αρχές, είπε ότι «δεν υπάρχει αστυνόμευση εδώ και πολλά χρόνια. Αν υπήρχε, δεν θα ήμαστε σε αυτό το σημείο. Σε μια δεκαετία δεν θα υπάρχει ούτε ένας γαύρος να φάει ο Έλληνας. Θα τρώει μόνο ιχθυοτροφείου».

«Με τον αλιευτικό τουρισμό πάμε πολύ καλά, μας βοήθησε πάρα πολύ η κυβέρνηση αυτή με το σχήμα το προηγούμενο και την κ. Ζαχαράκη έκανε μεγάλο budget ώστε να φανούμε σε όλο τον κόσμο. Οι τουρίστες ξυπνάνε νωρίς το πρωί και έρχονται να δουν πώς δουλεύει ο Έλληνας ψαράς. Αμερικανοί και Κινέζοι έχουν ξετρελαθεί, κλείνουν έναν μήνα πριν» είπε για τον αλιευτικό τουρισμό.

Το άρθρο «Οι Τούρκοι έρχονται και παίρνουν τα ψάρια μας παράνομα»: Κραυγή αγωνίας από τους ψαράδες εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 18/08/2023 ώρα 6:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.