Οι Χούθι της Υεμένης βάζουν μπουρλότο στη Μέση Ανατολή: Κατέλαβαν ισραηλινής ιδιοκτησίας εμπορικό πλοίο και έκλεισαν την Ερυθρά Θάλασσα για το Ισραήλ!

Ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης Yahya Sarea, ανακοίνωσε ότι «Οι στρατιωτικές δυνάμεις μας κατέλαβαν ένα ισραηλινό πλοίο το οποίο έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα».

Το πιο σημαντικό όμως είναι άλλο: Ότι κήρυξαν εμπόλεμη ζώνη την Ερυθρά Θάλασσα για τα ισραηλινά πλοία που σημαίνει μείζον κτύπημα στα εμπορικά συμφέροντα του Ισραήλ, αφού πλέον κάθε εμπορικό πλοίο θα αντιμετωπίζει πιθανές επιθέσεις από τους Χούθι (σιίτες, φιλοϊρανοί αντάρτες της Υεμένης που ουσιαστικά ελέγχουν την χώρα).

«Οι δυνάμεις μας κατέλαβαν ένα ισραηλινό πλοίο στις ακτές της Υεμένης», ανέφερε ο ηγέτης των Χούθι στο Αl Jazeeera, λίγα 24ωρα αφότου είχε προειδοποιήσει με κτυπήματα σε ισραηλινά πλοία. «Κρατάμε ανοιχτά τα μάτια για να παρακολουθούμε συνεχώς και να αναζητούμε οποιοδήποτε ισραηλινό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, ιδίως στο Μπαμπ ελ Μάντεμπ και κοντά στα χωρικά ύδατα της Υεμένης» είχε αναφέρει ο Αμπντουλμαλί, Αλ Χούθι σε ομιλία του.

Οι Χούθι αιχμαλώτισαν υπό κράτησή τους 52 άτομα.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μ.Νετανιάχου καταγγέλλει το Ιράν ως υπεύθυνο για την στρατιωτική επιχείρηση των Χούθι: «Πρόκειται περί ιρανικής επίθεσης, μία ακόμα πράξη της ιρανικής τρομοκρατίας».

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του ηγέτη των Χούθι ο ισραηλινός Στρατός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ισχυρίζεται ότι
στο συγκεκριμένο πλοίο δεν υπήρχαν Ισραηλινοί ναύτες.

Σύμφωνα με το IDF, το Galaxy Leaders αναχώρησε από την Τουρκία με προορισμό την Ινδία.

Το πλοίο ότι ανήκει σε ισραηλινή εταιρεία το εκμεταλλεύονται Ιάπωνες.

Η εξέλιξη σημαίνει ότι πλέον το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει για τις ναυτιλιακές εταιρείες του τέτοιου είδους επιθέσεις. Και μπορεί να μην επιβαίνουν Ισραηλινοί, αλλά πλέον ο κίνδυνος για τα ισραηλινά συμφέροντα είναι τεράστιος.

Το άρθρο Οι Χούθι της Υεμένης βάζουν μπουρλότο στη Μέση Ανατολή: Κατέλαβαν ισραηλινής ιδιοκτησίας εμπορικό πλοίο και έκλεισαν την Ερυθρά Θάλασσα για το Ισραήλ! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 20/11/2023 ώρα 12:00 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.