Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων για το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 με την εκδήλωση στη Λάρισα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων για το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 με την εκδήλωση στη Λάρισα

Η τέταρτη κατά σειρά τεχνική σύσκεψη για τον προγραμματισμό του προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23/2) στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα, με τις αντίστοιχες να έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο.

Στόχος όλων αυτών των συναντήσεων ήταν η αναλυτική ενημέρωση των δικαιούχων του προγράμματος από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για τα βήματα που απαιτούνται για την έκδοση των προσκλήσεων και αμέσως μετά να ξεκινήσει ο κύκλος της διαβούλευσης για της εξειδίκευσής των προτάσεων.

.Ο Περιφερειάρχης για μια ακόμη φορά κάλεσε όλους τους φορείς (Δήμοι, Διοικήσεις Νοσοκομείων, διευθυντές εκπαίδευσης κ.λπ. που εμπλέκονται, να είναι έτοιμοι να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σωστά ώστε να πετύχουμε – όπως είπε- την απορρόφηση όλων των πόρων του προγράμματος και να μην χαθούν χρήματα.

Όπως τονίστηκε, άμεση προτεραιότητα αποτελούν οι προσκλήσεις του Α’ και Β’ τετράμηνου του 2024 και ειδικότερα οι δράσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα με τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό να αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ενώ οι σχετικές προσκλήσεις αναμένεται να εκδοθούν περίπου στις αρχές Μαΐου.

Θα προηγηθεί τον Μάρτιο η πρόσκληση που αφορά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα της Μεταποίησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους μέσα από διαδικασίες συμμετοχής τους σε Εκθέσεις.

.Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει συστήσει ήδη ειδικό γραφείο επιχειρηματικότητας προκειμένου να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους σε τεχνικό επίπεδο για την σωστή υποβολή των φακέλων. Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα η ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής αποτελεί βασικό ζητούμενα ειδικά μετά την καταστροφή από τον Daniel.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027 πέραν της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, είναι η κοινωνική συνοχή (όπου επίσης αναμένονται σημαντικές δράσεις) αλλά και η βελτίωση των μεταφορικών υποδομών.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 23/02/2024 ώρα 9:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.