Οργιάζουν οι Αζέροι – Τούρκοι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Καταστρέφουν και λεηλατούν μέχρι και εκκλησίες! (Βίντεο)

Οι Αζέροι Τούρκοι ξεκίνησαν να διαπράττουν εγκλήματα στο Αρτσάχ καταστρέφοντας χριστιανικές εκκλησίες τις οποίες πυροβολούν τα αζερικά άρματα μάχης και στρατιώτες με τυφέκια εφόδου.

Εντύπωση προκαλεί η σιωπή της Δύσης όχι μόνο για την αζερική στρατιωτική επέμβαση (με πρόσχημα πως το Αρτσάχ δεν είναι αναγνωρισμένο ανεξάρτητο κράτος) αλλά κυρίως για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του άμαχου πληθυσμού και τις καταστροφές θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων.

Η ευθύνη του Νικόλ Πασινιάν είναι κολοσσιαία. Εγκατέλειψε μία αρχαία αρμενική περιοχή μη επιτρέποντας στους Αρμένιους να ρίξουν ούτε μία τουφεκιά.

Το πρόβλημα για την Δύση είναι διπλής φύσεως: Το Αζερμπαϊτζάν προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο και αποτελεί «αδελφό» κράτος της Τουρκίας καθώς ο πληθυσμός του αποτελείται από Αζέρους Τούρκους.

Οποιαδήποτε παρέμβαση εναντίον του θα στοίχιζε στην ΕΕ, μία πηγή ενέργειας και επιπλέον προβλήματα με την Τουρκία.

Η ήττα στο πεδίο της μάχης μετά την επιχείρηση-αστραπή των αζερικών δυνάμεων δείχνει και το τέλος των Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ καθώς τον δρόμο της προσφυγιάς αποφασίζουν να πάρουν όσοι είχαν απομείνει στην περιοχή.

Οι 120.000 Αρμένιοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα φύγουν για την Αρμενία διότι δεν θέλουν να ζουν ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν και φοβούνται εθνοκάθαρση, όπως δήλωσε προχθές στο Reuters η ηγεσία της περιοχής του Αρτσάχ.

Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ, περιοχή που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της αζερικής επικράτειας, αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους, αναγκάστηκαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στις 20 Σεπτεμβρίου έπειτα από μια 24ωρη επιχείρηση του αζερικού στρατού.

Το Αζερμπαϊτζάν δηλώνει ότι θα εγγυηθεί τα δικαιώματά τους και θα ενσωματώσει την περιοχή, αλλά η ηγεσία των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε στο Reuters ότι αυτοί θα φύγουν.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει επανειλημμένως αρνηθεί οποιαδήποτε πρόθεση να τους βλάψει αλλά ποιος το πιστεύει όταν καταστρέφουν με αυτούς τους τρόπους τους χριστιανικούς ναούς;

Το άρθρο Οργιάζουν οι Αζέροι – Τούρκοι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Καταστρέφουν και λεηλατούν μέχρι και εκκλησίες! (Βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 28/09/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.