Ο γιος της Λιζέτας Νικολάου μιλάει για τη μητέρα του και συγκλονίζει: «Ήταν απλή και καλοσυνάτη, για εμένα ήταν…»

Πριν λίγο καιρό η Λιζέτα Νικολάου «έφυγε» από τη ζωή και τώρα ο γιος της συγκινεί με τα λόγια του, καθώς τονίζει πως ήταν απλή και καλοσυνάτη, ενώ γι’ αυτόν υπήρξε μια κανονική μαμά.

Την έλεγαν Ελισάβετ Κατικαρίδου και την φώναζαν το «αηδόνι του Πόντου». Ο λόγος για την αείμνηστη Λιζέτα Νικολάου που έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο το περασμένο καλοκαίρι σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένεια της αλλά και την ελληνική μουσική σκηνή, που έχασε μία πολύ σπουδαία ερμηνεύτρια.

Έζησε ταπεινά, δεν καυχιόταν ποτέ για τις τεράστιες συνεργασίες της και όσα σπουδαία κατάφερε στην πολυετή καριέρα της στο τραγούδι. Από τον γάμο της με τον δημοσιογράφο και πρώην υπουργό Γιώργο Λιάνη απέκτησε τον μοναχογιό της Αλέξανδρο Λιάνη, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για την μητέρα του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Ήταν ατύχημα, δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε. Δύσκολες μέρες», λέει αρχικά για το τραγικό ατύχημα της μητέρας του.

«Εμείς το γνωρίζαμε από την αρχή ότι ήταν σχεδόν απίθανο να υπάρξει κάποια βελτίωση, ήταν πολύ δυνατό το χτύπημα και οι γιατροί δεν μας είχαν δώσει κάποια ελπίδα», αναφέρει ο Αλέξανδρος Λιάνης.

Ο Γιώργος Λιάνης συγκινεί

«Από τον γιο μου το έμαθα και μου λέει ότι “η μαμά έχει χτυπήσει πολύ σοβαρά”. Τη βρήκε στα επείγοντα. “Και μου λένε οι γιατροί ότι δεν θα τα καταφέρουν ακόμα κι αν την εγχειρήσουν”. Ήμουν ο πρώτος που το έμαθα και δεν είμαι και καθόλου εξοικειωμένος με αυτά τα πράγματα. Μου λέει ο Αλέξανδρος, ήταν ίδια και ομορφότερη από ότι ήταν πριν».

Ο γιος της Λιζέτας Νικολάου σημειώνει πως η μητέρα του μεγάλωσε μόνη της «με όποιες δυσκολίες έχει αυτό», σε συνδυασμό και με το τραγούδι «ένα δύσκολο, σκληρό επάγγελμα».

«Από μικρός μέχρι και το πανεπιστήμιο ήταν εκεί, ήταν μία κανονική μαμά για μένα, στα παιχνίδια, στα ταξίδια, στο οτιδήποτε. Με αγαπούσε πάρα πολύ κι εγώ την αγαπούσα και την αγαπώ πάρα πολύ».

«Ήταν γενικά άνθρωπος της οικογένειας» λέει ο Αλέξανδρος Λιάνης και συμπληρώνει «ήξερα ότι ήταν γνωστή και εκείνη και ο μπαμπάς μου, αλλά δεν ήθελα οι γονείς μου να είναι διάσημοι ήθελα να είναι κανονικοί».

Ο γιος της περιγράφει πώς ήταν η Λιζέτα Νικολάου ως γιαγιά, στα δίδυμα εγγόνια της.

«Η μητέρα μου ήταν απλή, ειλικρινής, ήταν καλοσυνάτη, αγαπούσε τους φίλους της και αυτές είναι και οι αρχές που έχω κι εγώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου», λέει και προσθέτει, «Το πρώτο πράγμα που θα τη χαρακτήριζε ως γιαγιά και όχι ως μαμά έχει να κάνει με τα εγγόνια της, είναι δίδυμα τα παιδιά. Εγώ θα θυμάμαι αυτά τα χρόνια που τα έζησε, γιατί έμενε αρκετές φορές μαζί μας. να βλέπω τη μητέρα μου να τραγουδάει στα παιδιά για να τα νανουρίσει, να τραγουδάνε τα παιδιά τα τραγούδια που τους έλεγε να περιμένουν πότε θα έρθει η γιαγιά να τους τραγουδήσει».

Το άρθρο Ο γιος της Λιζέτας Νικολάου μιλάει για τη μητέρα του και συγκλονίζει: «Ήταν απλή και καλοσυνάτη, για εμένα ήταν…» εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 27/09/2023 ώρα 9:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.