Τρίτη, 19 Μαΐου, 2026

ΕΟΑΣΝΛ: δελτίο τύπου με...

  Δελτίο τύπου με σκληρή κριτική εξέδωσε η Ενωτική ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Νομού Λάρισας...

Αποκάλυψη Bloomberg: Το ΝΑΤΟ...

Καθώς η κρίση στα Στενά του Ορμούζ απειλεί να τινάξει στον αέρα την...

Κ. Αγοραστός: Η 19η...

Η 19η Μαΐου δεν είναι απλώς μία επέτειος. Είναι μια κραυγή μνήμης...

Νέα τουρκική πρόκληση για...

Σε μια νέα εμπρηστική ανακοίνωση προχώρησε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ανήμερα της Ημέρας...

Ο γιος του Νετανιάχου “κολλάει στον τοίχο” την Τουρκία και την κατηγορεί για όλα αυτά που δεν τολμούν να την κατηγορήσουν οι Έλληνες πολιτικοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας

Η ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γιου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Γιαΐρ Νετανιάχου.

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο, καθώς ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη Χαμάς «αντιστασιακή οργάνωση». Ο Γιαΐρ Νετανιάχου, σε ανάρτησή του, υπενθύμισε ότι την ίδια στιγμή η Τουρκία συνεχίζει, όπως είπε, τη γενοκτονία εις βάρος των Κούρδων, ενώ ζήτησε «ελεύθερο Κουρδιστάν». Παράλληλα, έκανε αναφορές στην τουρκική κατοχή της Κύπρου, αλλά και στις γενοκτονίες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ στρέφεται ανοιχτά κατά της Τουρκίας. Το 2018 είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφία με μήνυμα κατά της χώρας, χρησιμοποιώντας ως φόντο την τουρκική σημαία. Σε άλλες δηλώσεις του έχει τονίσει ότι η Τουρκία δημιουργήθηκε πάνω σε γενοκτονίες, ενώ έχει επισημάνει πως η Κωνσταντινούπολη είναι ιστορικά ελληνική πόλη και ότι η Άγκυρα κατέχει παράνομα τη Βόρεια Κύπρο, τμήματα της Συρίας και το Κουρδιστάν.

Σε πρόσφατη ανάρτηση, ο Γιαΐρ Νετανιάχου αποκάλεσε την Τουρκία «ισλαμιστική, αντιχριστιανική δικτατορία» και κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι στηρίζει και χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το άρθρο Ο γιος του Νετανιάχου “κολλάει στον τοίχο” την Τουρκία και την κατηγορεί για όλα αυτά που δεν τολμούν να την κατηγορήσουν οι Έλληνες πολιτικοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 24/09/2025 ώρα 12:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.