Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ‘λύνει’ τη σιωπή του για τη Ρομά καταγωγή του: «Δεν θα πω ότι είμαι περήφανος…»

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στη ρομά καταγωγή του, τις συνεργασίες του, αλλά και τη μουσική.

Ο γνωστός σολίστ του κλαρίνου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» κι αρχικά, ανέφερε: «Στο Αγρίνιο δεν έζησα πολλές δυνατές εμπειρίες ως πλανόδιος μουσικός».

«Όταν ήρθαμε στην Αθήνα κι είχαμε τότε τα θέματά μας, τα προβλήματά μας κι άρχισα να πηγαίνω με τα ξαδέρφια μου σε ταβέρνες παντού, θυμάμαι σκληρές στιγμές, αλλά και κόσμο που έκλαιγε. Υπήρξαν και απαξιωτικές στιγμές», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, εξήγησε τον λόγο, για τον οποίο έφυγε από το Αγρίνιο κι ήρθε στην Αθήνα. «Είχε γίνει κάτι σοβαρό, μια φασαρία. Μάλλον ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό για να φύγουμε. Φύγαμε σε μια μέρα, δεν τα θυμάμαι καλά τα πράγματα. Δεν είχαμε πάνω μας τίποτα, μόνο κάτι χαλιά για να καθίσουμε. Είχα πάθει μια ψιλοκατάθλιψη. Είχα τους φίλους μου και για αρκετό καιρό δεν μιλούσα. Μόνο σιωπή», περιγράφει.

Αναφορικά με την καταγωγή του, είπε: «Δεν θα πω ότι είμαι περήφανος για τη Ρομά καταγωγή μου, είμαι όμως τυχερός που ζω σε αυτόν τον κόσμο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Είμαι όμως περήφανος, γιατί έχω καταφέρει κάποια πράγματα, να βοηθήσω φίλους κι οικογένεια. Μπήκα στη φωτιά κι αυτό ήθελε κουράγιο».

Τέλος, πρόσθεσε: «Κάπου διάβασα πρόσφατα κάποιον, δεν θα πω ποιον, που είπε ότι δεν έλεγε ότι είναι Ρομά, γιατί ντρεπόταν τι θα του πουν οι άλλοι. Ωραίες συμβουλές. Δεν είμαι τόσο σημαντικός, για να πω ότι θα φοβηθώ να το πω, αλλά δεν κουβαλάω επίσης τη φυλή στην πλάτη».

Το άρθρο Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ‘λύνει’ τη σιωπή του για τη Ρομά καταγωγή του: «Δεν θα πω ότι είμαι περήφανος…» εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 17/10/2023 ώρα 9:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.