Ο Κικίλιας πέταξε το γάντι στον Μητσοτάκη: Δεν παραιτούμαι… Δεν φυγομάχησα ποτέ και δεν θα το κάνω τώρα»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έβαλε τέλος στα σενάρια παραίτησης μέσα από τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη. Με τις δηλώσεις του πέταξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από το περιβάλλον του οποίου διαρρέονται πληροφορίες για δεύτερη παραίτηση μετά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στην θέση του θέλει να παραμείνει ο Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 μέχρι τις εκλογές ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες στην χώρα τις τελευταίες δεκαετίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαξίμου «δείχνει» μεν τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ως υπεύθυνο για το επιτελικό μπάχαλο στην διαχείριση της κακοκαιρἰας Daniel, ωστόσο, καμία ουσιαστική στήριξη και συνδρομή δεν προσέφερε στον Βασίλη Κικίλια και τους αρμόδιους επιτελείς του υπουργείου.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως ο διορισμός των υπουργών και των μελών της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν έχει πρόθεση παραίτησης εκτός αν αποφασίσει κάτι διαφορετικό για το υπουργείο ο κ. Μητσοτάκης.

Το άρθρο Ο Κικίλιας πέταξε το γάντι στον Μητσοτάκη: Δεν παραιτούμαι… Δεν φυγομάχησα ποτέ και δεν θα το κάνω τώρα» εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 12/09/2023 ώρα 9:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.