Κυριακή, 15 Μαρτίου, 2026

«Βόμβα» από τον Τάκερ...

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε αναβρασμό και στο επίκεντρο της κρίσης βρίσκεται ο ίδιος...

Μέση Ανατολή: Οι απειλές...

Η γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή εντείνεται επικίνδυνα, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων...

Τουρκία: «Aυτός ο πόλεμος...

Η Τουρκία επιδιώκει να κρατηθεί μακριά από την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση...

Καταστροφή και αγωνία στην...

Τεράστιες είναι οι υλικές καταστροφές που έχουν προκληθεί στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τον...

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ περνά στην ΑΑΔΕ – Ομαδικά “πυρά” από την αντιπολίτευση κατά της Κυβέρνησης μετά και την «ομολογία αποτυχίας»

Χαρακτηριστικό της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες θεωρείται το γεγονός ότι η Βουλή ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών –που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους– ήταν να μην ενταχθεί ο Οργανισμός στην Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά να εξυγιανθεί και να ενισχυθεί με αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά γίνεται για λόγους «διαφάνειας» και καλύτερης λειτουργίας του συστήματος επιδοτήσεων.

Το νομοσχέδιο, τελευταίο πριν την εορταστική περίοδο, αποτέλεσε και μια ακόμη κρίσιμη δοκιμασία για την κυβερνητική πλειοψηφία σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης.
Τελικά, εγκρίθηκε με 159 ψήφους υπέρ, με τη ΝΔ να ψηφίζει σύσσωμη και να στηρίζεται επιπλέον σε τρεις ανεξάρτητους βουλευτές. Η συνεδρίαση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρή κριτική.

Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας, Ασημίνα Σκόνδρα, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί σημαντική μεταρρύθμιση, που στοχεύει σε λογοδοσία, διαφάνεια και αποτελεσματική διαχείριση δημόσιων πόρων. Για την ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ τόνισε ότι θα εξασφαλίσει δίκαιες και γρήγορες πληρωμές, αποκαθιστώντας εμπιστοσύνη και αξιοπιστία.

Αντίθετα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν επιδίωξε ουσιαστικό διάλογο και χαρακτήρισε την εξέλιξη «ομολογία αποτυχίας». Υποστήριξε πως η ΑΑΔΕ είναι φοροεισπρακτικός φορέας και όχι κατάλληλος μηχανισμός διαχείρισης επιδοτήσεων, ενώ έκανε λόγο για διοικητική ανικανότητα και καθυστερημένη αντίδραση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Βασίλη Κόκκαλη, καταψήφισε επίσης το νομοσχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και προχωρά χωρίς επαρκή θεσμική κάλυψη, δημιουργώντας κινδύνους για νέους καταλογισμούς από την ΕΕ.

Σκληρή κριτική άσκησε και το ΚΚΕ, με τη Διαμάντω Μανωλάκου να κάνει λόγο για «θηλιά» στους αγρότες και προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλων, ενώ μίλησε για νέα βάρη και απειλές σε βάρος του πρωτογενούς τομέα.

Ανάλογες επιφυλάξεις διατύπωσε και η Νέα Αριστερά, με τον Ζεϊμπέκ Χουσεΐν να μιλά για «φιάσκο» στη διαχείριση των επιδοτήσεων και σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές.
Τέλος, ο ειδικός αγορητής της «Νίκης» Ανδρέας Βορύλλας επισήμανε ότι η σύζευξη ενός οργανισμού πληρωμών με έναν φορολογικό ελεγκτικό μηχανισμό εγείρει εύλογα θεσμικά ερωτήματα.

Το άρθρο Ο ΟΠΕΚΕΠΕ περνά στην ΑΑΔΕ – Ομαδικά “πυρά” από την αντιπολίτευση κατά της Κυβέρνησης μετά και την «ομολογία αποτυχίας» εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/12/2025 ώρα 9:05 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.