Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαρ. Μπιλλίνης για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαρ. Μπιλλίνης για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Αγαπητά μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel προκάλεσε πολλές ζημιές σε κτίρια, εξοπλισμό και υπηρεσίες του ΠΘ. Στη συνέχεια, η κακοκαιρία Elias προκάλεσε επιπλέον ζημιές, ειδικότερα στην πόλη του Βόλου όπου κατέστρεψε ότι είχε ήδη διορθωθεί μετά την κακοκαιρία Daniel.

Οι ζημιές θα αποκατασταθούν χάρη στην πλήρη αποδοχή της Τεχνικής Έκθεσή μας για έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2,275 εκατομμύριων ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μετά από συνεργασία και την επίσκεψη του ίδιου του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη στις εγκαταστάσεις του ΠΘ.

Το πανεπιστήμιο θα επιστρέψει στην κανονικότητα, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει αφού ελεγχθούν τα κτίρια και μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια το προσωπικό και οι φοιτητές/ριες.

Παρακαλώ για την υπομονή και τη συνεργασία όλων.

Την ευθύνη για τον έλεγχο των δομικών στοιχείων, την ηλεκτροδότηση, τον καθαρισμό, την απολύμανση και τελικά την άδεια εισόδου και χρήσης των κτιρίων την έχει η Τεχνική Υπηρεσία του ΠΘ, την οποία θα πρέπει τα Τμήματα να συμβουλεύονται πριν την χρήση των κτιρίων.

Υπενθυμίζω ότι για τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, όπως η ολοκλήρωση των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου και η έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, αρμόδια όργανα για να αποφασίσουν και να ενημερώσουν τους φοιτητές και τη Διοίκηση του ΠΘ είναι οι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων και οι Κοσμητείες των Σχολών, συνεκτιμώντας την κατάσταση των υποδομών ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και μεταφορών στην πόλη της έδρας τους, τη δυνατότητα μετάβασης στην πόλη, την κατάσταση των κτιρίων και τη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους.

Ειδικότερα για τις εξετάσεις, τα Τμήματα θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διενέργεια επαναληπτικών εξετάσεων για όσους φοιτητές/ριες αντιμετώπισαν προβλήματα ή αντιμετωπίζουν στην παρούσα φάση.

Τέλος, όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των γραμματειών των Τμημάτων, του ΠΘ θα λειτουργήσουν είτε δια ζώσης ή από απόσταση.

Δια ζώσης θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες στο Βόλο (μόνο στο κτίριο Ματσάγγου), στην Καρδίτσα (εκτός του κτιρίου των κλινικών του Τμήματος Κτηνιατρικής), στη Λαμία (εκτός του κτιρίου της ΣΤΕΦ), στη Λάρισα και στα Τρίκαλα (εκτός των εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ στις Καρυές).

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 02/10/2023 ώρα 12:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.